6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman AB'ye hazırlanacak

BAŞKAN BÜYÜKASLAN'A PROJE BİLGİLENDİRME ZİYARETİ

Avrupa Birliği'ne Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı için Adıyaman'a gelen Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, Vali Yardımcısı Aydın Börü ile birlikte Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ı makamında ziyaret ederek, AB projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

AB sürecinde belediyelerin çok etkin rol oynayabileceklerini ifade eden Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Cangir, "Belediyelerimiz AB'nin birçok projelerinden faydalanabiliyorlar. Örneğin; şu anda balıkçılık ilan edildi. Bundan belediyeler de faydalanabiliyor. O yüzden belediyeler proje kapasitelerini ne kadar geliştirebilirlerse o ölçüde yararlanabilirler. Bu kapsamda belediyeleri ziyaret ediyoruz. Adıyaman'da da Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Onlar da mutlaka 'Kentimiz AB'ye Hazırlanıyor' başlıklı çalışmalar yapabilirler. Adıyaman'ı güzel gördük, daha da güzel gelişmelerin olabileceğine inanıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, ziyaretten dolayı memnun olduklarını dile getirerek, şunları söyledi:

"Genel Sekreter Yardımcımızın 2002-2003 yıllarında Gerger ilçemizde kaymakamlık yapmış olması nedeniyle kendimizi bu noktada oldukça şanslı hissediyoruz. Çünkü kendileri Adıyaman'ı çok iyi tanıyor ve sorunlarını biliyorlar. O nedenle bu süreçte proje bazında ilimize daha çok hizmetin geleceğine inanıyoruz. AB projelerinden hak ettiğimiz payı almamız için el ele vererek elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz."

Ziyaretin ardından Başkan Büyükaslan, Genel Sekreter Yardımcısı Cangir ve Vali Yardımcısı Börü ile birlikte AR-GE ile Kent Konseyi'nin hizmet binalarına giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2010 Cuma 12:56:04
Güncelleme :26 Şubat 2010 Cuma 18:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?