1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman afet kapsamına alınmalı

Besni İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, Adıyaman'ın afet kapsamına girmesi gerektiğini belirtti.

Besni ilçesinde kuraklıklar sebebiyle zarara uğrayan çiftçiler, afet kapsamına girmek istediklerini belirttiler.

Konu ile ilgili olarak konuşun Besni İlçe Ziraat Odası Başkanı İsmail Sümer, uzun zamandan beri kayda değer yağışın olmadığını, tarımsal desteklerdeki düşüşün ardından bir de kuraklık darbesi yiyen çiftçinin kara kara düşünmeye başladığını kaydetti.

Çiftçilerimizin bu sıkıntısına acil çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Sümer, "Bölgenin afet kapsamına alınarak zor durumdaki çiftçilerimize devletimizin sahip çıkması gerekmektedir. Çiftçi borç batağına girmeye devam ediyor.

Adıyaman'ın afet bölgesine alınması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz. Çiftçinin mağduriyetinin giderilmesi için çalışmalar yapıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 15:01:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
xenondemo IP: 78.135.15.xxx Tarih : 2.05.2008 20:09:08

sayın ziraat odası baskanı zaten cifci ektıgı ekın karsılıgını alamıyorduki bugday fıyatlatrı 3 senedir hep aynı fıyat,cifci tarlası bos kalmasın yanda bır geliri gelir dıye ekıyor du kurak lık geldı dıyordunuz kuraklık adıyamanda tutunu kaldırdıgınız gunden berı sonra bugday fıyatlarında artış olamdıgı gunden berı kuraklık vardı. bu sene de cıfcının allah yardım cısı olsun. ve galiba allah sırtını cevırdı turkıyeye kırık gıtmeye basladı hersey. zıraat odaları bıldırmıstır ust makamlara cıfcının halını ama nafıle yardım mı yaparlar nerde ... nerde adıyamanda ole bır babayıgıt ust makamlara sesini cıkara bılecek.