5
Mayıs
2024
Pazar
ADIYAMAN

Adıyaman Basın Birliği kuruldu

Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'nin kongresinden sonra üyelikten istifa eden gazetecilerden bazıları yeni bir oluşum içerisine girerek Adıyaman Basın Birliği Derneğini kurdu. Yerel ve ulusal basında görev yapan Hasan İnandı, Haci Bozkurt, Orhan Karakaş, Hamit Yaşar, Cemal İnandı, İbrahim Küçük ve Hakan Büyük derneğin kurucu üyesi oldu. 

Adıyaman Basın Birliği Derneği Kurucu Başkanı Hasan İnandı, son zamanlarda Adıyaman'da gazeteciler arasında meydana gelen kopukluğu gidermek, basın kuruluşlarını siyasi parti havasından kurtarmak ve görev yapan gazetecileri daha saygın hale getirmek amacıyla derneği kurduklarını dile getirdi. 

İnandı, "Adıyaman'da aktif olarak gazetecilik yapan üyeler arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlayacak olan Adıyaman Basın Birliği Derneği faaliyete başladı. Son zamanlarda Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti'ne gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi olmayan bazı kişilerin üye olması huzursuzluğa neden oldu" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2007 Cuma 15:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sevgi aydin IP: 172.189.6.xxx Tarih : 28.05.2007 17:09:33
inanin elimden geldigince adiyaman sitesini acip haberleri okumaya calisiyorum.bu haberide okudum ama sasirdim, adiyamanda is adamlari arasinda zaten bi birlik soz konusu deyilki gazeteciler arasindada birlik olsun.yanlismiyim, eyer birlik olsaydi belki bizlerde kendi capimizda bir cok gelisime imza atardik.tristik yerlerimizde olmazsa kesinlikle insanlarin adiyamani taniyacagini zannetmem.iki satir yazmakla gazetecilik olmuyo adiymanda sonucta sizlerde kendinizce biseyler kazaniyosunuz yada gorunuste isanlarin sorunlarini cozmeye calisiyosunuz ama gorunuste cunku ben buna cok sahit oldum, 7 tane yardima muhtac insan varsa 2 sine yardim edip 7sinin reklamini yapan gazetecilerimiz var ve halk adamiyim diye geciniyolar uzerinize alinmayin cunku adiyamandaki tek gazeteci sizler deyilsiniz ayrica bu benim yorumum katilip katilmamakta sizin sorununuz. basarilar dilerim