1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman Belediyesi'nde sendikali işçiler işten çıkartıldı

Belediye ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş), Adıyaman Belediyesi’ne bağlı Yeni Belde Sanayi A.Ş’de çalışan 4 işçinin işten çıkartılmasına tepki gösterdi.

Belediye-İş Sendikası Adıyaman ve Şanlıurfa Şube Başkanı Adem Şıltak tarafından yapılan basın açıklamasında, belediyenin işçilerin sendikalaşmasını önlemek için baskı yaptığını ve bu baskılar doğrultusunda 4 kişinin işten çıkartıldığını söyledi. Şıltak, Yeni Belde Sanayi A.Ş’de çalışan 270 işçiden 198’nin sendikaya üye yapıldığını fakat Adıyaman Belediyesi yönetiminin işçilerin örgütlenme ve sendikalaşma hakkını engellemeye çalıştığını kaydetti.

Şıltak, "Önce gözdağı vermek amacı ile 4 üyemizi işten çıkartan Yeni Belde Sanayi A.Ş yönetimi, daha sonra üyelerimizi yıldırmak ve baskı altına almak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yapmış olduğu yetki tespitini engellemeye çalışmıştır. Yeni Belde Sanayi A.Ş ve Adıyaman Belediyesi’ni uyarıyoruz. Amacımız huzurlu bir ortamda insan gibi çalışmak ve sendikalaşma hakkını elde etmektir. Sendikamızın iş kolumuzda örgütsüz işyeri, örgütsüz işçi kalmayıncaya kadar örgütlenme çalışmalarında kararlıdır" dedi.

AHMET ARSLANTAŞ-ADIYAMAN (İHA)
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2003 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:50:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?