3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman depreme hazırlanıyor

Adıyaman Sivil Savunma Müdürlüğü Arama-Kurtarma ekipleri, vatandaşları depreme karşı eğitiyor.

Adıyaman Sivil Savunma Genel Müdürlüğü ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliğiyle yürütülen eğitim projesi kapsamında, Sivil Savunma Merkez İlçe Müdürü Necati Özdemir tarafından her mahalleden belirlenen 15-20 kişilik gruplara deprem semineri veriliyor.

Adıyaman’ın birinci derece deprem bölgesinde olması ve halkın deprem konusunda bilinçsiz olmasından dolayı projenin önemli olduğuna dikkat çekiliyor. Adıyaman Sivil Savunma Müdürü Söner Tüter, 33 mahallede eğitim verileceğini belirterek, "Şu an 4 mahallenin eğitimi bitirildi. Bundan sonra da diğer mahallelerin eğitimini vererek, olası depreme hazırlıklı olmalarını sağlayacağız" dedi.

Projenin vatandaşların bilinçlenmesi açısından önemli olduğunu ifade eden Sivil Savunma Müdürü Tüter, "Mahalle sakinlerine ilk önce mahallelerini tam olarak tanımalarını söylüyoruz. Depremde yıkılma olasılığı olan binaların tespit edilmesi, deprem anında en güvenli bölgenin seçilmesi ve enkaz altında kalanların kurtarılması konusunda dersler veriyoruz. Sınırlı kaynaklarla enkaz altında kalanların çıkartılma teknikleri öğretiliyor. Bu proje çok önemlidir. Deprem sonrası arama-kurtarma ekipleri olay yerine ulaşmadan insanların yakınlarını kurtarmak için verdiği çabaların bilinçli bir şekilde yapılması gerekiyor. Eğitim verdiğimiz insanlar deprem konusunda bilinçlenerek, deprem anında sakin tavırlar sergilemesini öğreniyor. Afetzede konumunda olan insanlar eğitimle birlikte kurtarıcı oluyor" diye konuştu.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 13:00:06
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:13:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?