3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman Havaalanı’nın açılması girişimleri başladı

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman Havaalanı’nın uçuşa açılması için girişimlere başladığını söyledi.

Adıyaman Havaalanı, 1998 yılında, dönemin Başbakanı Mesut Yılmaz tarafından açılmıştı. 2001 yılında, yolcu sayısının azlığından dolayı THY tarafından Adıyaman’a uçuşlar iptal edilmişti. Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman Havaalanı’na uçak seferlerinin başlaması için Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve THY Genel Müdürlüğü’ne yazı gönderdi.

Adıyaman-Ankara bağlantılı İstanbul ve İstanbul-Ankara bağlantılı Adıyaman tarifeli uçak seferlerinin başlamasını isteyen Vali Hikmet Tan, 9 ilçe, 19 belde, 394 köy ve 694 mezrası bulunan Adıyaman’ın 623 bin 811 nüfusa sahip olduğunu kaydetti.

Adıyaman’ın tarihi ve kültürel birçok yapıyı barındırdığını ve dünyanın 8. harikası Nemrut Dağı’nın yanı sıra Atatürk Barajı ve ören yerleri bulunduğunu dile getiren Vali Tan, "Adıyaman’a her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelmektedir. Adıyaman’a gelmek isteyenler, çevre illerin havaalanını kullanıyor. Devlet Hava Meydanı Adıyaman personeli sürekli uçak inecekmiş gibi görevlerinin başında hazır bekliyor. Türkiye’de birçok atıl havaalanında inekler otlarken, bizim havaalanı modern bir şekilde uçak seferlerine hazır şekilde bekliyor" diye konuştu.

Adıyaman
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 14:26:46
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?