1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman-Kayseri kardeş şehir oldu

Adıyaman Belediyesi ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler Adıyaman Belediyesi tarafından davul zurnalarla karşılandı. Belediye meclis salonunda düzenlenen kardeş şehir protokolü imza törenine Vali Vekili Ümit Şeref Kayacan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Milletvekili Şevket Gürsoy, AK Parti İl Başkanı Lütfullah Ayhan, CHP İl Başkanı Salih Fırat, daire müdürleri, sivil topluk kuruluş temsilcileri ve belediye encümenleri katıldı.

İmza töreni öncesinde açılış konuşması yapan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin belediyecilik anlayışından faydalanmak gerektiğini belirterek, Kayseri ve Adıyaman'ın tarihi şehirler olduğunu dile getirdi. Büyükaslan, "Adıyaman Kommagene Krallığı'nın başkentliğini yapmış tarihi bir şehirdir. Kayseri'de geçmiş tarihinde birçok devletlere başkentlik yapmış, özellikle Selçuklu İmparatorluğu'na başkentlik yapmış. Geçmiş tarihte başkentlik yapmış iki ilin kardeşliğini resmiyete dökeceğiz. Kayseri, Türkiye hudutlarını aşmış hakikaten övgüye değer bir belediyecilik yapıyor. Bizlerde bunlardan faydalanmaya çalışacağız" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin 6 bin yıllık bir tarihi olduğunu, tarihi kalıntılarda 6 bin yıl önceki kavimlerinde ticarete ağırlık verdiğinin ortaya çıktığını belirtti. Özhaseki, "Kayseri'ye belediyecilik açısından bakıldığı zaman modern bir şehir olduğunu söyleyebiliriz. Borcu olmayan, bir taraftan belediyecilik hizmetleri yaparken bir taraftan şehrin kalkınmasına iz bırakacak projeler ortaya koyan bir yapıdayız. 2007 yılı içerisinde devletten aldığımız pay 90 milyon YTL, bütçemiz 350 milyon YTL iken, ortaya koyduğumuz işlem hacmi ise 2 milyar doların üzerindedir. Bu kardeşliğin imza özelliğinden öteye gitmesini diliyorum. Bir çok kardeş şehir protokolünde bu kardeşlik kağıt üzerinde kalır. Önümüzdeki günlerde sanayici, işadamları, belediye başkanları, esnaflarımız bizleri ziyaret etsinler ve çalışmalarımızı görsünler. Sonradan da bizler aynı şekilde ziyaret edelim ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunalım. Mutlaka bir birimizin fikirlerinden alacağımız noktalar çıkacaktır" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Şevket Gürsoy ise iki belediyenin kardeş şehir olmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Konuşmaların ardından iki belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri kardeş şehir protokolünü imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 18:45:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emre dürüst IP: 88.248.29.xxx Tarih : 13.04.2008 14:40:58

inşallah bu kardeşlik bağı daha da güçlenerek iki şehir açısından önemli işlere imza atılır bundan sonra.tarihi iki şehrin gelişmesi için faydalı durumlar ortaya çıkar.şehirlerin gelişimi açısından,ülkemizin gelecek nesillere belli hazineler bırakması için önemli yer teşkil etmektedir.