Adıyaman Müze Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon ile Adıyamanlı vatandaşlardan yılda en az bin tarihi eser alındığı bildirildi.
Adıyaman Müzesi’nde 1994 yılında 12 bin olan tarihi eser sayısı 2002 yılı itibari ile 22 bine çıktı. 9 yılda 10 bin tarihi eser alan Adıyaman Müzesi, Güneydoğu’nun en iyi müzesi olarak gösteriliyor.
Adıyaman Müze Müdürü Arkeoloğ Fehmi Eraslan, müzenin koleksiyonunu tamamlayan birçok eseri vatandaşların getirdiğini belirterek, "Adıyamanlı vatandaşların müzemize sattığı eserlerin yer aldığı özel bir standımız var. Vatandaşlarımızın müzemize satmak istedikleri tarihi eserleri, komisyonumuz tarafından bir fiyat biçilerek satın alınıyor. Eserlere verdiğimiz fiyatlar hem devletimizi hem de vatandaşımızı memnun edecek fiyatlardır. Tarihi eserleri aldığımız vatandaşlar fiyatları uygun bulduğu için sürekli eserleri bize getiriyor. Köylere keşiflere gittiğimizde vatandaşla birebir görüşüyor ve onları bilgilendirerek, eserlerin müzeye satılmasının faydalarını anlatıyoruz. 2863 sayılı yasanın gerektirdiklerini anlatınca vatandaşımızda bu eserlerin müzemize satmayı doğru buluyor" dedi.
bir arkadışım da tarihi eser bir kitap var bir kaç tarih hocasına okuttk ama okuyamadılar bir kaç kelimesinden hariç kelimeler osmalıca yazılmış ve el yazısı ile matbaa yazısı değil ve için de arapca fransızca gibi bir kaç yabancı kelimeler var okunan yazılar şöyle diyor türkiyeden bahsedildigi ve daha çok ince ayrıntılıarıyla arkadaşım bunu araştırmamı istedi kendisi sınıf arkadaşım olur. bu kitabın değeri sizce ne kadardır
not: kitap çok eski kağıtları hala çok sağlam yazıları hiç silinmemiş kitapın kapaklarıda tahta dan yapılmış güzel ve muhteşem bi kitap ... 05424702210 tel numaram daha ayrıntılı için araya bilirsiniz ...