1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman Nemrut'un şiir kitabı çıktı

Ressam-Şair Çiğdem Yorgancıoğlu’nun 11.Uluslararası Nemrut Kommagene Festivali’ne geldiği 3 gün içersinde yazdığı 74 şiir, Adıyaman Valiliği tarafından kitap haline getirtildi.

Adıyaman Valiliği tarafından 2 bin adet bastırılan şiir kitabında, Nemrut Dağı’nı ziyaret eden Şair Çiğdem Yorgancıoğlu’nun izlenimlerini dile getiren şiirler yeralıyor. ’Bronzdan Daha Uzun sürecek Bir Anıt Diktim’ isimli şiir kitabının önsözünde Vali H.İbrahim Daşöz’ün kitap hakkındaki açıklaması ve Şair Çiğdem Yorgancıoğlu’na hitaben yazdığı şiir bulunuyor. Şiir kitabının basılma masraflarını karşılayan Adıyaman Valiliği, 2 bin adet basılan kitabın satışlarından elde edilecek gelirin tamamını eğitime aktaracak.

Adıyaman Valisi H.İbrahim Daşöz, daha önceden de ’Nemrut’tan Adıyaman’a Bir Tarih Yolculuğu’ adı altında Nemrut’u tanıtan kitaptan 3 bin adet basıldığını belirterek, "Kültürel değerlerin tanıtımı çok büyük önem taşıyor.Tamamen Nemrut 11.Uluslararası Nemrut Festivali’ni ve Nemrut Dağı’nı anlatan şiirlerin bulunduğu şiir kitabına büyük rağbet olmasını bekliyoruz. Bu kitabın en güzel tarafı ise 3 günde 74 adet şiirin yazılarak kitap haline getirilmesidir. Bu kitabın içindeki şiirleri şairimizin sesinden okutarak CD’sinin çıkarmak için çalışıyoruz. Bu dökümanlar halka satılarak gelir eğitime harcanacak" dedi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2003 Cuma 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:39:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hale akin IP: 212.156.208.xxx Tarih : 10.03.2008 20:52:50

Nasıl ulasabilirim bu siirlere . CD sini dinledim kitabı edinmek isterim.