1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman polisine 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu' anlatıldı

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından uyum yasaları çerçevesinde çıkartılan 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda yapılan değişikliklerin son hali Halk Eğitim Merkezi’nde polislere anlatıldı.

Avrupa Birliği (AB) uyum yasaları çerçevesinde çıkartılan yeni kanunlar ile polis teşkilatına seminer veren 4. sınıf Emniyet Müdürü Sedat Sevim, yasalarda yapılan değişikliklerin sadece AB’ye girmek için çıkmadığını belirterek, "AB ülkemizin devlet politikası haline gelmiştir. İktidara gelen her hükümet Avrupa Birliği’ne girmek için yapılanmalar gerçekleştirmiştir. Türkiye’de medyamızda özellikle bu uyum yasalarının AB için çıkartıldığı söylense de, bu yasalar günümüz şartlarına uygun olması ve insanlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda çıkartılmıştır. Bu yasaları tamamen AB’ye bağlamak doğru olmaz" dedi.

Sedat Sevim, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nda genel bir değişiklik olmadığı belirterek, "Yasalar içerisinde özellikle zaman ve yaş sınırına yönelik değişiklikler yapılmıştır. Çıkartılan yasalarda daha önceden 72 saat olan toplantı ve yürüyüşlerin valiliklere bildirme süresi 48 saate indirildi. Diğer bir taraftan toplantı ve yürüyüş yapmak için önceden izin almaları gerekiyordu, şimdi izin kalktı. Fakat bunun yanında yürüyüş ve toplantılar hakkında bildirim verilmesi gerekiyor. Çıkartılan yasalarda polisin toplu gösterilerde olaylara karşı güç kullanılmaması bildiriliyor" diye konuştu.

AHMET ARSLANTAŞ-ADIYAMAN (İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:47:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?