7
Mayıs
2024
Salı
ADIYAMAN

Adıyaman SODES ile yeşilleniyor

ADIYAMAN SODES İLE YEŞİLLENİYOR

Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Adıyaman'da Altınşehir ve Gazihan Dede mevkii dikilen fidanlarla yeşilleniyor.

Fidan dikim törenine Vali Ramazan Sodan, Vali yardımcısı Aydın Börü, İl Genel Sekreteri Ahmet Kırılmaz, İl Genel Meclis Başkanı Necmi Baykan, Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar, SGK İl Müdürü Kasım Tekin, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Resul Aydın ve İl Genel Meclisi üyeleri katıldı. Proje kapsamında dikilen ilk fidan Vali Ramazan Sodan dikti.

'Yeşil Rüya' adı altında gerçekleştirilen fidan dikimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Sodan, proje süresinin 10 ay olduğunu dile getirerek, "Kırsal kesimde istihdam sağlamak, köylerden kente göçü önlemek, köylerdeki yoksulluğu azaltmayı hedefliyoruz. Köylülerin ortak yaşam alanlarının standardını yükseltmeyi amaçlıyoruz. Proje kapsamında yeşil alanlar oluşturularak iklim değişikliği ve çölleşmenin etkileri en aza indirilecek. Bu şekilde gönüllere fidan, ağaç ve orman sevgisi yerleşecek. Fidan

dikme alışkanlığı yaygınlaşarak her yıl vatandaşlarımız tarafından uygulanır hale gelecektir. Tabiatı daha iyi severek çevremizi güzelleştirme olgusu gönüllere yerleşecek. İnsanlarımız daha yeşil bir doğa ve temiz çevrede yaşayacaktır. Proje çerçevesinde Altınşehir-Gazihandede 18 kilometre ağaçlandırıldı. Bu faaliyet için 60 bin TL para harcandı. Şu anda 6 bin adet büyük boy, 10 bin adet küçük boy fidan dikildi. Ağaç dikimleri devam ediyor" diye konuştu.

Vali Sodan ve beraberindeki protokol üyelerinden oluşan heyet daha sonra modern görünüme kavuşturulacak olan ve girişi ücretsiz olacağı açıklanan Gazihan Dede'ye gitti. Buradaki çalışmalarla ilgili Çevre ve Orman İl Müdürü Harun Dindar'dan bilgi alan Vali Ramazan Sodan, "Gazihan Dedeyi SODES kapsamında milli park ve piknik alanı yapıyoruz. Burada eğlence ve spor faaliyetlerine yönelik projeler geliştirildi. Bin 200 metrekarelik alanda çocukların yüzmesi için dubalı havuzlar da yapılacak. Ayrıca

Denizcilik Müsteşarlığı'ndan tekne talebinde bulunduk. Tekne gelirse tekne gezisi de yaptıracağız. Vatandaşlarımız böylelikle özellikle hafta sonları temiz bir hava alabilmek için buraya geleceklerdir" dedi.

Daha sonra Vali Ramazan Sodan ve beraberindeki heyet alanda incelemelerde bulundu.

Öte yandan Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı da su sporlarının bu yıl Adıyaman'da yapılacağını müjdelerken, yarışmalara 23 ilden 3 bin 500 kişinin geleceğini açıkladı.

ADIYAMAN SODES İLE YEŞİLLENİYOR
ADIYAMAN SODES İLE YEŞİLLENİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 19:22:03
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 23:44:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?