6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman teröre karşı tek yürek oldu

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği tarafından organize edilen teröre lanet mitinginde binlerce kişi tek yürek oldu.


Adıyaman Valiliği önünde toplanan kalabalık, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar atarak terörü lanetledi. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan kalabalığın bir kısmı, valilik önünden Gölbaşı Caddesi üzerinde bulunan DTP binasına kadar slogan atarak ilerledi. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı DTP binası önüne gelen kalabalık, burada DTP aleyhine sloganlar atarak partilileri yuhaladı. Polis ekipleri, taşkınlık olmaması için kalabalığı megafonla sık sık uyardı. Daha sonra yeniden valilik önüne gelen grup sloganlar atarak buradaki kalabalıkla birleşti.


Adıyaman Valisi Halil Işık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti milletvekilleri Hüsrev Kutlu, Ahmet Aydın, Şevket Gürsoy, Mehmet Erdoğan, CHP milletvekili Şevket Köse, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, kurum amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve geniş bir halk kitlesi mitinge katıldı. Miting konuşmaları başlamadan önce Atatürk Büstü'nün önüne geçen Hakan Akgün isimli engelli gencin terörün durdurulması gerektiğini belirten konuşması kalabalığı duygulandırdı. Bu arada CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da miting alanına siyah çelenk gönderdi.


Açılış konuşmaları öncesi saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitlerin ruhuna dualar okundu. Mitingde fenalaşan ve sinir krizi geçiren Mehmet Özdemir ve Hasan Özdemir isimli şahıslara sağlık görevlileri müdahale etti.


Mitingde konuşan Vali Halil Işık, bu vatan için herkesin şehit olacağını kaydederek, "Bu vatanı vatan yapan şehitlerimizdir. Bu bayrağı bayrak yapan üzerindeki şehit kanlarıdır. Bu uğurda şehit vermek gerekirse hepimiz Abdurrahman Doğan'ız, hepimiz bu vatan için, bu millet için şehit olmaya hazırız" dedi.


Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise ABD'nin 12 bin kilometre öteden gelip Irak'a girerken kimseden izin almadığını ifade ederek Türkiye'nin de kimseden izin almayacağını söyledi. Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Mustafa Salman ise toplumun her kesiminin şehitler konusunda duyarlı olduğuna dikkat çekerek kalabalığın sağduyulu olmasını istedi.


AK Parti Adıyaman milletvekili Hüsrev Kutlu, yaptığı açıklamada, PKK'nın Kürt halkını savunmadığını tam tersine Kürt halkını öldürdüğünü belirterek, "PKK sözde Kürt haklarını savunuyor fakat gerçekte PKK Kürtler'i öldürüyor. Artık Kürtler de PKK'ya bilmeden destek oluyorsa bundan vazgeçilmesi lazım. PKK'nın öldürdüğü her genç Kürtler'e zarar vermektedir" dedi.

 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2007 Pazartesi 16:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?