6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman Üniversitesi ilk mezunları

Adıyaman Üniversitesi'nin ilk mezuniyet töreninde, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, son günlerde artan terör olaylarına tepki gösterdi.
Adıyaman Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu (MYO) bahçesinde düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, "Ülkemizi bölmek, parçalamak ve sömürgeleştirmek isteyen başta ABD olmak üzere, AB ülkeleri ve onların maşası terör örgütlerini destekleyen iç ve dış düşmanlara sesleniyorum. Analarımız, emperyalist güçlerin Türkiye üzerine yazdıkları oyunları bozacak, milyonlarca yiğitler yetiştirecektir" dedi.


Güvenlik güçlerinin Türkiye'nin onuru olduğunun altını çizen Gündüz, "Son günlerde artan şehitlerimizi toprağa değil, gönlümüze gömüyoruz. Emperyalist ABD ve AB ülkeleri ile onların işbirlikçisi terör örgütleri, Türk milletinin gönlü dağlanınca, dağları ve sınırları aşarak onları inlerinde basıp yok edecek orduya sahip olduğunu belikli unutmuşlar. Türk milletinin bağrından çıkan onurlu, yüzyıllardır şeref yükünü omuzlarında taşıyan Türk Silahlı Kuvvetleri tam olarak güvencemiz ve onurumuzdur. Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır" şeklinde konuştu.


Üniversitenin ilk mezuniyet töreninde eğitim fakültesinden 283, sağlık yüksek okulundan 86, fen edebiyat fakültesinden 86, ilçelerde bulunan meslek yüksek okullarından 269 ve Adıyaman Meslek Yüksek Okulu'ndan 506 olmak üzere bin 230 öğrenci mezuniyet belgesi aldı. Adıyaman Üniversitesi 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında ilk mezunlarını verirken, öğrenciler mezun olmanın sevincini yaşadı. Tören sonunda öğrenciler toplu halde kep fırlattı.


Mezuniyet töreninde Vali Vekili Mehmet Akçay, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Dursun Ertuğrul, çeşitli sivil toplum kuruluşu başkanları, daire müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ve öğrenci velileri hazır bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 23:25:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?