1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman Üniversitesi saldırıyı kınadı

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan terör saldırısı sonucu 15 askerin şehit olmasının ardından, Adıyaman Üniversitesi Senatosu olağanüstü gündemle toplanarak saldırıyı kınadı.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, üniversitenin senato kararını açıklarken Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan terör saldırısını kınadıklarını belirterek saldırıda şehit düşen askerlere rahmet ve Türk milletine başsağlığı dileklerini iletti. Gündüz, "Milletimizin birliği ve devletimizin bütünlüğünü hedef alan bu hain saldırı amacına asla ulaşamayacaktır. Devletimizin ve milletimizin insanlık dışı terör saldırıları karşısında mücadele etme azim ve kararlılığı artarak sürecektir. Nitekim, bu son olay karşısında devletimizin temsilcileri ile halkımızın birlikte sergiledikleri tepkiler de bunu göstermektedir" dedi.

Gündüz, "Uluslararası sömürgeci güçler ve yerli işbirlikçi hainler, ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirebilmek için terör başta olmak üzere her türlü yönteme başvurmaktadırlar. Onların denedikleri bütün yollar, Türk milletinin birlik ve beraberlikle ördüğü çıkmaz sokaklara dönüşmektedir. İnsanlık tarihinin onur yükünü omuzlarında taşıyan Türk milleti, kendisini aldatmaya yeltenenleri bu çıkmaz sokaklarda boğmaya muktedirdir. Türk milleti, emellerini insanlık dışı yol ve yöntemlerle gerçekleştirmeyi sürdüren güçler ve bunlarla işbirliği içerisinde olan sözde Kuzey Irak yerel yönetiminin teröristlerle fiilen birlikte hareket ettiğini bilmekte ve bu durumu not etmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?