1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman Üniversitesi'nde mezuniyet

Adıyaman Üniversitesi'nde 2008-2009 akademik yılında mezun olan 2 bin 122 öğrenci, düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

Mansur Yardımcı Stadı'nda düzenlenen mezuniyet törenine, öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, daire müdürleri ve üniversitenin akademik ve idari personeli katıldı. Törende protokol üyeleri öğrencilere mezuniyet belgelerini verirken, ebelik ve hemşirelik bölümü öğrencileri yemin etti. Okul birincisi öğrenciler, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz ile birlikte yaş kütüğüne plaket çaktı. Öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde keplerini gökyüzüne fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.
 

örende konuşan Vali Sodan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün belirlediği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkabilmek için eğitimin önemine dikkat çekerek, "Çağdaş uygarlık seviyesine çıkabilmenin yegane yolu ülkemizi eğitimle, teknolojiyle donatabilmektir. Bu da üniversiteler eliyle olmaktadır. Üniversiteyi bitirmek günümüzde her şey demek değildir. Üniversite size yolunuzu açacak bilgiler vermiştir, siz bu bilgileri daha da geliştirerek uygulamaya dökeceksiniz. Bunun için de sürekli çalışıp kendinizi yenilemelisiniz. Çünkü hayat sürekli çalışmayı zorunlu kılmaktadır. Tabii ki başarmanın yolu da çalışmaktır. Ülkemizin de bilim, teknoloji ve yenilik çalışmalarında son yıllarda sıçramalar yaptığını ve üstün performans gösterdiğini gözlüyoruz. Doğal olarak bu başarının arkasında bilim insanlarımız ve üniversitelerimiz vardır" dedi.

Rektör Gündüz ise Adıyaman Üniversitesi'nin kuruluşundan bu güne kadar yaşanan süreci özetlediği konuşmasında, bu süreçte çok önemli mesafeler katedildiğini vurguladı. Gündüz, "Adıyaman Üniversitesi, kendisiyle ilgili sivil, siyasi ve bürokratik kesimlerin tümünün birlikle hareket etmesi ve öğrencileri ile çalışanlarının çabaları sonucu yeni kurulan üniversitelerin önderi konumuna geldi. Belirlenen hedeflere bir bir ulaşılmaya başlandı. Bugün muhatapların hepsinin gözü gibi koruma gereği duyduğu bir üniversitemiz var. Bu büyük onurun temellendirildiği sorumluluk alanları giderek artmaktadır. Adıyaman Üniversitesi'nin öğrencileri ve çalışanları, kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerdir" şeklinde konuştu.

Aydınlık geleceğe hizmet edecek öğrenciler yetiştirildiğinin altını çizen Gündüz, "Öğrencilerimizi yetkin ve yeterli birer birey olarak yetiştirip, sizlere ve ülkemizin aydınlık geleceğine hizmet etmek üzere vatana emanet ediyoruz. Sevgili öğrenciler uğruna canımızı feda etmeyi göze aldığımız vatanımızın bağrında, ona hizmet etmek üzere yola çıkıyorsunuz. Biz size güveniyoruz. Yolunuz ve bahtınız açık olsun" diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi birincisi Funda Yılmaz, Adıyaman Üniversitesi'nin geleceğe umutla bakan bireyler yetiştirdiğini kaydetti.
Törenin ardından havai fişek gösterileri düzenlendi. 6. Element Müzik Grubu'nun sahne aldığı gecede öğrenciler ve veliler gönüllerince eğlendiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2009 Perşembe 11:28:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?