1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman zehir solumaya başladı

KIŞ GELDİ, HAVA KİRLİLİĞİ BAŞLADI

Adıyaman'da havaların soğumasıyla birlikte akşam saatlerinde kaloriferlerin ve sobaların yakılmasıyla, hava kirliliği hat safhaya çıktı.

Kış aylarının gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte artan hava kirliliği Adıyaman'da özellikle akşam saatlerinde hayatı olumsuz etkilemeye başladı. G

eçen yıl hava kirliliği bakımından Türkiye'de birinci derece kirli iller arasında yer alan Adıyaman'da bu yıl da manzaranın değişmeyeceği gözleniyor. Yetkililer, hava kirliliğin hat safhada olduğu saatlerde yaşlı ve çocuklara dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. Adıyaman Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ise vatandaşlara, kalitesiz yakıt kullanılmaması konusunda uyarılarda bulundu. Kalitesiz yakıtların ortaya çıkardığı karbon monoksit, kükürt dioksit, karbondioksit ve partikül maddeler insanların sağlığı için tehlikeli olduğu açıklanırken, akşam saat 18.00 ile 21.00 saatleri arasında partikül madde yoğunluğunun arttığı öğrenildi.

Kış aylarındaki yağışın hava kirliliğini azalttığını belirten yetkililer, doğal gaz kullanamayan vatandaşlardan, kaliteli kömür kullanmalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 12:59:00
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 23:37:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?