6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman Ziraat Odası açıldı

ADIYAMAN ZİRAAT ODASI AÇILDI

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar Adıyaman'da katıldığı açılışta, mazot ve gübre desteğinin arttırılması için çalışmalarının olduğunu kaydetti.

Adıyaman Ziraat Odası yeni hizmet binasının açılışına katılan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün sıkıntıların olduğunu fakat bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için yoğun bir gayret içersinde olduklarını söyledi. Hedeflerinin ürün ekerken de, biçerken de yüzü gülen üretici profili oluşturmak olduğunu söyleyen Şemsi Bayraktar, tarım sektörünün istihdama da önemli katkılarının olduğunun altını çizdi.

Altı kattan oluşan ve 960 metrekare kapalı oturuma sahip yeni hizmet binasının açılışına Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Tarım Müdürü Erdal Özer, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Şinasi Özdemir, Nejat Avcı, Mardin Ziraat Odası Başkanı Melik Özdemir, Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topanoğlu, Malatya Ziraat Odası başkanı Bayram Polattaş, Diyarbakır Ziraat Odası Başkanı Bahri Erdem, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ve ilçelerin ziraat odaları başkanları ile çiftçiler

katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Yakup Taş, çiftçilere daha kaliteli ve iyi hizmetler verebilmek için çiftçinin gece gündüz demeden çalışarak kazandıklarından alınan aidatlar ile binayı yaptıklarını ifade etti.

Taş ayrıca 2005 yılına kadar Ziraat Odalarıyla ilgili doğru dürüst bir kanunun olmadığını fakat bu tarihten sonra Ziraat Odaları Birliği'nin katkılarıyla düzenleme yapıldığını sözlerine ekledi.

Törende konuşan Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise, çiftçinin istihdam sağladığına işaret ederek, "2009 yılı rakamlarına göre yaklaşık olarak hizmetler ve sanayi sektöründen göç eden yüzde 1,7'nin yüzde 1'ini biz istihdam etmişiz. Geçen yılın Mart ayına göre hane halkı iş gücü raporları hazırlandı. 650 bin kişiyi tarımda istihdam etmişiz. Bunlara soframızda tabak açmışız. O zaman bizim hükümetlerden, ülkeyi idare edenlerden bir arzumuz ve talebimizde özellikle bu kriz dönemlerinde

bu krizi aşarken istihdama katkı sağlayan tarım sektörünün çok daha desteklenmesidir" dedi.

Çiftçiliğin zor olduğuna dikkat çeken Bayraktar, "Çiftçimiz doğa koşullarına bağlı olarak üretim yapıyor. Bazen sel, dolu, don bir şekilde üreticimizi perişan ediyor. 2007 ve 2008 yıllarında yaşanan don olayı bizi fevkalade etkiledi. Küresel ısınmaya bağlı olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Maliyetlerimiz ve üreticinin borçları arttı. Gecen Konya'da don ve dolu felaketi var. Çeşitli yerlerde bu yönde sıkıntı var. Bunu hükümete taşıyoruz. Ne kadar yardım alırsanız alın felaketin yaralarını sarmak mümkün

değil. Ziraat Odası olarak bizler üreticimizin yanında yer alıyoruz ve sorunlarının giderilmesi için çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.

Üretim maliyetlerinin çok yüksek olduğuna vurgulayan Bayraktar, desteklemelerin arttırılması konusunda çalışmaları olduğunu söyleyerek, "Mazot ve gübre maliyetlerinden şikayet ediliyor. Gübre de yüzde 9, mazot da yüzde 5 olan devlet desteğinin artırılması için bir mücadele içerisindeyiz. Yaklaşık 3,3 litre mazot kullanan üreticimiz daha fazla destek istiyor. 3.7 milyar TL gübreye para ödeyen çiftçimiz daha çok destek istiyor. Bu desteklerin artması için büyük mücadele içerisinde olduğumuzdan haberiniz

olsun. Biz ekerken de, biçerken de yüzü gülen üretici hedefliyoruz. Ağlayan değil yüzü gülen üreteci hedefliyoruz. Üretim yapan Türk çiftçisinin daha fazla ihracat yaptığı, dünya piyasalarına daha fazla girdiği, verimliliği, kaliteyi yakaladığı, rekabet sağladığı bir tarım sektörü hedefliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, Tarım Müdürü Erdal Özer, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar'a teşekkür plaketi verildi.

Daha sonra binanın açılış kurdelesi kesilerek bina gezildi.

ADIYAMAN ZİRAAT ODASI AÇILDI
ADIYAMAN ZİRAAT ODASI AÇILDI
ADIYAMAN ZİRAAT ODASI AÇILDI
ADIYAMAN ZİRAAT ODASI AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 15:44:04
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 17:18:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?