6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'a 988 bin YTL ödenek

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, Adıyaman'da 2007 yılında yapılacak yatırımlar için 988 bin YTL ödenek ayrıldığı bildirildi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından ayrılan ödenekle dünyanın 8. Harikası Nemrut Dağı Milli Park alanında çalışmalar yapılacak. 

Tarihi ve turistik yapısıyla Türkiye'nin turizm kentleri arasında bulunan Adıyaman'a Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden bilir kişiler gelerek incelemede bulunacak. Gönderilen ödeneğin, Nemrut Dağı Milli Park alanında idare ve ziyaretçi merkezinin yapımı, çevre düzenlemesi, mimari proje, piknik üniteleri, Ali Dağında orman içi dinlenme yeri, alan düzenlemesi, su şebekesinin dağıtımı, piknik üniteleri ve Gölbaşı Kuş Cennetinde ise kuş gözleme kulesi, yollar ve çevre ihatası işlerinin yapılmasının planlandığı belirtildi. 

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, gönderilen ödeneğin çevre düzenlemesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Göksu, "Gönderilen ödenekle tarihi ve turistik yapıların çevre koruması ve milli park düzenlemesi açısından önemli bir mesafe kat etmiş olacaktır. Adıyamanlılar'ın ve çevreden gelen turistlerin rahat bir şekilde bu hizmetlerden faydalanması ilimizin eko-turizmine katkı sağlayacaktır. Yapılacak bu hizmetleri yerinde görmek ve hızlandırmak için Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden yetkili kişiler önümüzdeki günlerde inceleme yapmak için Adıyaman'a gelecek" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 12:26:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet ali bayram IP: 212.175.112.xxx Tarih : 22.01.2007 19:36:15
hele şükür dünyanın 8.harikası olan nemrut dağı"na gereken ilgi gösterildi ilmiz açısından ve kahta ilçesi açısından yöre insanımız için çok güzel bir çalışma olacak bu çalışmada adı geçen ve bu çalışmaya gerekli ilgiyi gösteren sayın büyüklerimize çok teşekkür ediyor ve hürmetle ellerinden öpüyorum.saygılar..