1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'a doğalgaz sözü

Adıyaman’ın 60 kilometre kuzeyinde bulunan Malatya’nın Sürgü kasabasından geçen doğalgaz boru hattından Adıyaman’ın faydalanamaması üzerine Ankara’ya ziyarette bulunan Adıyaman Sosyal ve Ekonomik Kalkınma Konseyi (ASEKK) doğalgaz sözü aldı.

Başkanlığını Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy’un yürüttüğü sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden oluşan ASEKK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i makamında ziyaret ederek Adıyaman’ın doğalgazdan faydalanması için teklifte bulundu.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Zafer Ersoy ziyarete ilişkin yaptığı açıklamada; "Sayın Bakanımız Hilmi Güler’den doğalgaz projesine Adıyaman’ın da dahil edilmesini talep ettik.Talebimize gerekce olarak da, Adıyaman’da 133 bin konut olmasını ve konutların kış aylarında 500 milyonluk yakacak tüketmesini gösterdik. Adıyaman’da toplam 66 trilyonluk yakacak eritiliyor. Doğalgaz verilmesi halinde bu giderin yüzde 50’si tasarruf edilecek.

Bunun yanında doğalgaz, Adıyaman’ın sanayi ve ekonimisinin gelişmesi için önemli bir altyapı oluşturacak. Adıyaman’da had safhada olan işsizliğe alternatif istihdam alanlarının doğacağı da söyledik. Bakan Hilmi Güler, Adıyaman’ın projeye dahil edileceğini ve bunu Adıyaman’a müjdeleyebileceğimizi söyledi" dedi.

AHMET ARSLANTAŞ-ADIYAMAN (İHA)
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2003 Pazartesi 00:00:14
Güncelleme :14 Ocak 2004 Çarşamba 11:48:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?