1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'a ek turizm ödeneği

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Adıyaman'a 3 milyon 560 bin YTL ek ödenek gönderildiğini belirtti.

Bakanlık tarafından Türkiye geneline ayrılan 10 milyon 400 bin YTL ek ödeneğin 3 milyon 560 bin YTL'si Adıyaman'a aktarıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ek ödeneğin büyük bir bölümünün Nemrut Dağı yolunun yapımında kullanılacağı öğrenildi.

Bakanlık tarafından 2 milyon YTL Nemrut Dağı yolu için, 500 bin Gerger Kalesi için, 50 bin YTL Gölbaşı ilçesinde bulunan antik Altınlı Köprüsü için gönderildi. Bakanlık, turizm kenti olan Adıyaman'da belediyelerin altyapılarının gelişmesi ve çevre güzelliğinin sağlanması için Kahta İlçe Belediyesi'ne 500 bin YTL, Besni İlçe Belediyesi'ne 220 bin YTL, Gölbaşı İlçe Belediyesi'ne 100 bin YTL, Hasancık Belde Belediyesi'ne 50 bin YTL, Akıncılar Belde Belediyesi'ne 60 bin YTL, Kesmetepe Belde Belediyesi'ne 10 bin YTL, Balkar Belde Belediyesi'ne 10 bin YTL gönderilirken, İnlice Belde Belediyesi'ne 10 bin YTL ödenek çıkarıldı.

Vali Ramazan Sodan, gönderilen ek ödeneklerin en iyi şekilde değerlendirileceğini kaydederek, "Tarihi ve turistik bir kent olan Adıyaman'da ilçe ve belde belediyelerinin daha güzel görünüme kavuşması ve turistlere hitap etmesi bakımından Bakanlık tarafından belediyelerin bir kısmına da ödenek gönderdi. Bunun dışında Nemrut Dağı yolu için 2 milyon YTL gönderildi. Bu ödenekle Nemrut Dağı yolunun en güzel şekli alacağına inanıyorum. Bunun dışında Gerger Kalesi'ne yol yapılacak. Gerger Kalesi için gönderilen ödenek yetersiz ama en azından yol açacağız. Burası için yeni ödenek talep edeceğiz. Gelen bu ödenek, tarihi ve turistik yapımızın daha çok ilgi çekmesine katkı sağlayacaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 11:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?