6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'a Hilton ve Ramada geliyor

Adiyaman Valisi Halil Isik, Hilton ve Ramada Oteller zincirinin Adiyaman'a otel yapmak icin muracaatta bulundugunu acikladi. 

Tarihi ve kulturel yapisi sebebiyle yerli ve yabanci turistlerin Adiyaman'i ziyaret ettiklerini ve her gecen yil turist sayisinda artis oldugunu soyleyen Vali Halil Isik, ilin turizmcilerin gozdesi haline geldigini kaydetti. 

Turizmcilerin, turistlerin konaklama ihtiyacini karsilamak icin yeni yatirimlar yaptigini belirten Isik, Adiyaman'da bulunan sosyal tesislerin suan icin yeterli sayilacak seviyede oldugunu fakat ileriki donemlerde sosyal tesislerin yetersiz kalacagini soyledi. 

Hilton ve Ramada Oteller zincirinin sosyal tesis kurmak icin muracaatta bulundugunu dile getiren Vali Isik, "Tesvik yasasi kapsaminda Adiyaman'a tesis yapmak icin Kultur Bakanligi araciligiyla Valilige muracaatta bulunuldu. Arsa temin edilmesi noktasinda bizden bilgi istendi. Bu buyuk kuruluslar sadece otel degil icerisinde her turlu sosyal aktivitenin yapilacagi buyuk bir kompleks yapacak. Adiyaman bir turizm kentidir. Gelen turistlerin ilimizde konaklamasi icin sosyal tesislere ihtiyac vardir. Sehrimize turlarla gelenyerli ve yabanci turistlerin konaklamasi, ekonomik kalkinmaya buyuk yarar saglayacaktir. Gelen turistlerin konaklamasi icin sosyal tesisler buyuk onem tasimaktadir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 18:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?