1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'a modern okullar

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, inşaatı devam eden okulları inceleyerek, eğitimde büyük atılım sağlandığını ve modern okullara kavuşulduğunu ifade etti.

2008 yılında yer tespiti, yer tahsisi, ihale süreçleri tamamlanan okullar 2009-2010 eğitim- öğretim sezonuna yetiştirilme aşamalarına gelindi. Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse ile birlikte okul inşaatlarını gezen Vali Ramazan Sodan, “Birinci önceliğimiz eğitimdir" dedi.

Sorunlar içerisinde en önemli sorunun eğitim olduğunu ve öncelikle eğitim sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çeken Vali Ramazan Sodan, "Eğitim en önemli mevzumuzdur. Çocuklarımızın gelecekleri eğitim kurumlarında şekillenmektedir. Modern binalarda, sağlıklı ortamlarda verilen eğitim başarıda kaliteyi getirecektir. Toprağın suya duyduğu ihtiyaç kadar insanın da eğitime ihtiyacı vardır. Yavrularımızı sınıf mevcudu normal dersliklerde okutmak için yoğun gayret gösteriyoruz. 2007 yılına kadar ki 5 yıl içerisinde yapımı gerçekleşen derslik sayısından daha fazla derslik sayısını bir buçuk yıl gibi kısa bir süreye sığdırarak yaklaşık 650 derslik yapımını gerçekleştiriyoruz.

Merkez ilçemizde yapımı devam eden Altınşehir Lisesi, 200 öğrencilik pansiyon, Yenimahalle Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi, Yenimahalle İlköğretim Okulu, Kayalık Anaokulu, Fatih Korcular Anaokulu, 23 Nisan Korucular Anaokulu, Kahta ilçemizde Kubilay İlköğretim Okulu, Yavuz Selim Mahallesi İlköğretim Okulu, Kahta TOKİ İlköğretim Okulu, Kahta Bölükyayla İlköğretim Okulu, Besni ilçemizde bir genel lise ve Anadolu öğretmen lisesi yapılıyor. Sincik ilçemizde bir genel lise inşaatı devam ediyor" dedi.

Sodan ayrıca, "Öte yandan ilimizin her tarafında çeşitli okul türleri bazında ihale aşamalarında olan yatırımlarımız bulunmaktadır. Kısaca eğitim bizim en öncelikli işimizdir. Velilerimizin de zaman zaman küçükte olsa eğitime katkıda bulunduklarını biliyoruz. Bu katkılarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Çünkü geleceğimiz olan yavrularımızın eğitim kalitesinin artması devletin olduğu kadar vatandaşların da katkılarıyla arzu edilen düzeylere çıkarılabilecektir. Bizler devlet olarak vazifelerimizin bilincindeyiz. Gerekli planlamaları yaparak yatırım düzeyine getirmiş bulunmaktayız. Geçmiş yılları telafi etmek için hepimizin elbirliği, güç birliği içerisinde olması gerekir" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2009 Çarşamba 18:08:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?