6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'a paletli ambulans

ADIYAMAN'A PALETLİ KAR TİPİ AMBULANS GÖNDERİLDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından Adıyaman'a gönderilen 1 adet paletli kar tipi ambulans Adıyaman Valisi Ramazan Sodan tarafından, teslim edildi.

Adıyaman 112 Acil Başhekimliği önünde düzenlenen tören ile paletli kar tipi ambulans kar yağışının yoğun olarak yaşandığı Çelikhan ve Sincik ilçelerinde kullanılacak. İl merkezinde bulundurulacak olan paletli kar tipi ambulans yağış döneminde ihtiyaç duyulan bölgelere intikal ettirilecek ve oralarda hayat kurtaracak. Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş ve sağlık müdürlüğü yetkililerinin katıldığı törenle Vali Ramazan Sodan, ambulansın anahtarını teslim etti.

Vali Ramazan Sodan, Sincik ve Çelikhan ilçelerinde kış aylarının uzun ve sert oluşu birçok sağlık hizmetinin aksamasına neden olduğunu belirterek, "Kış aylarında özellikle Çalikhan ve Sincik ilçelerimize bağlı birçok köy yolunun kapalı oluşu acil müdahale gerektiren olaylar karşısında ekiplerimizin çaresiz kalmasına yol açmaktaydı. Halkımıza daha iyi şartlarda ve kesintisiz sağlık hizmeti sunmak çabası içinde olan İl Sağlık Müdürlüğümüz, Sağlık Bakanlığımızca ilimize tahsisi yapılan tam donanımlı 1 adet kar tipi paletli ambulans ile halkımıza daha iyi hizmet vermek gayreti içinde olacaktır. Yaklaşık 115 Bin Euro'ya mal olan 2010 model tam donanımlı paletli ambulans, diğer mevsimlerde ise lastikleri takılarak normal ambulans olarak kullanılabilecek" dedi.

Vali Sodan ayrıca, "Sağlık alanında ilimizde büyük gelişmelerin yaşanıyor. Bireyin ve toplumun sağlık ihtiyaçlarını karşılamanın devlet kurumlarının en öncelikli görevleri arasındadır. Sağlıkta reform adı altında sürdürülen sağlık hizmetlerinde Adıyaman ilimiz başta olmak üzere Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandı.

Hayatta en öncelik şey insan sağlığıdır. Bütün çabamız Adıyaman'ı sağlıkta daha iyi noktalara getirmektir. Burada bugün teslimini yapacağımız 1 adet kar paletli ambulansımızla birlikte ilimize toplam 37 adet ambulans kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

ADIYAMAN'A PALETLİ KAR TİPİ AMBULANS GÖNDERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 13:04:05
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 13:41:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?