4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman'a polis meslek yüksek okulu açılacak

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Adıyaman’da Polis Meslek Yüksek Okulu açılması için çalışmaların başladığını söyledi. Tan, Altınşehir Mahallesi’ndeki kısmen tamamlanan ve en uygun mekan olarak seçilen Kültür Merkezi’nin Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Eğitim Merkezi olmasına karar verildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yer bulunması için Valiliğe yazı gönderildiğini ifade eden Vali Hikmet Tan, İçişleri Bakanlığı’nın yazısı üzerine harekete geçerek, Altınşehir Mahallesi’nde bulunan Kültür Merkezi’nde incelemede bulundu. Vali Tan incelemelerin ardından Kültür Merkezi’nin Polis Meslek Yüksek Okulu olması için karar verildiğini bildirdi. Kısmen tamamlanmış olan ve mekan olarak uygun bulunan Kültür Merkezi’nin, Polis Meslek Yüksek Okulu’na verilmesi için İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderildi.

Vali Hikmet Tan, Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Eğitim Merkezi’nin bir an önce kurulması gerektiğini belirterek, "İçişleri Bakanlığı’na gerekli yazıyı gönderdim ve gerekli görüşmeleri yaptım. Önümüzdeki günlerde teknik heyet Adıyaman’a gelerek binayı inceleyecek. Teknik ekibin de bu binayı uygun bulacağını tahmin ediyorum. Teknik ekibin yapacağı incelemenin ardından, okulun açılması için çalışmalara başlayacağız. 2005-2006 yılı eğitim-öğretim sezonunda her şey hazır olacak" dedi. Vali Tan, ayrıca Polis Meslek Yüksek Okulu ve Polis Eğitim Merkezi’nin, Adıyaman’ın ekonomisine büyük yararlar getireceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2004 Perşembe 16:02:19
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:10:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?