1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'a yeni sağlık merkezi

Yıldırım Eğitim Öğretim ve Araştırma Vakfı tarafından yapımına başlanılan ağız ve diş sağlığı merkezinin temeli atıldı.

Alitaşı Mahallesi'nde yapımına başlanılan ağız ve diş sağlığı merkezinin temel atma törenin geniş katılımlı bir şekilde gerçekleşti. Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Celal Erkan, Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, Yıldırım Eğitim Öğretim ve Araştırma Vakfı Başkanı Hacı Abuzer Yıldırım, daire müdürleri ve vatandaşlar temel atma törenine katıldı. Temel atma törende, kurban kesilerek ilk harç butona basılarak döküldü. Bodrum artı üç kat olarak planlanan ve 9 bin 300 metrekare alana yapılacak olan binanın 6 bin 262 metrekaresinin kapalı alan olacağı belirtildi. On bin metre küp hafriyatın belediye tarafından yapıldığı bildirildi.
Vali Ramazan Sodan temel atma töreninde yaptığı konuşmada, son yıllarda sağlık alanında önemli gelişmelerin olduğuna dikkat çekerek, "Son yıllarda gerçekten sağlık hizmetlerinde önemli bir atılım gerçekleşmektedir. Artık sağlık hizmetlerinden herkes kolaylıkla yararlanmakta ve hiç kimse hastanelerden geri çevrilmemektedir.Adıyaman'da da bu alanda önemli iyileştirmeler olmuştur" dedi.


Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, spor alanı olan bu alanın belediye tarafından sağlık merkezine verildiğini belirterek, " İmar planında spor alanı olarak görünün bu alanı sağlık tesisi olarak tahsis ettik. Buradaki spor alanını da Karapınar Mahallesi'nde bulunun makine ikmal sahamızın doğusunda ki 24 bin metrekarelik bir alanı spor alanına çevirdik. Hayırsever bir kişinin bu hizmetinin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu. AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan'da konuşmasında hayırlı olsun dileklerini iletti.

Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, ağız ve diş sağlığının önemli hizmet parametrelerinden birisi olduğunu belirterek, "Sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde ağız ve diş sağlığı hizmetleri yeniden planlanarak yeni bir hizmet anlayışıyla sunulmaya başlandı.Daha önce devlet hastanesinde dar bir mekanda kıt imkanlarla verilen bu hizmet artık müstakil başhekimlik uhdesinde modern bir hizmet anlayışıyla şuan ki yerinde hizmet vermektedir. Yeni yapılacak bina ile birlikte hizmet kalitesi daha da gelişecektir" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?