1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da '1 Mayıs' şenlikleri

1 Mayıs kutlamaları öncesi geniş güvenlik önlemi alan polisler, küçük yaşta çocukların miting alanına girmemeleri için kontrol noktalarında top dağıttı.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri arasında Harhar Meydanı'nda toplanan ve sayıları yaklaşık bini bulan işçiler, Sakarya Caddesi'nden kortej halinde mitingin yapılacağı Mustafa Yücel Özbilgin Parkı'na yürüdü. Polis ekipleri alana girmelerini engellemek için futbol topu dağıttığı çocukları evlerine gönderdi. DTP, EMEP ve CHP'nin de sendikalara destek verdiği 1 Mayıs kutlamalarında, sık sık sloganlar atıldı.

Demokrasi şehitleri adına saygı duruşuyla başlayan kutlamalar, sendika başkanlarının platformun üzerinde işçileri selamlamasıyla devam etti.

Beyaz güvercinlerin uçurulduğu kutlamaların açılış konuşmasını Petrol-İş Sendikası Adıyaman Şube Başkanı Hasan Basri Yüzer Yaptı. Hasan Basri Yüzer, İstanbul'daki kutlamaların Taksim'de yapılmasına izin verilmemesine tepki gösterdi.

Kutlamalarda, müzik grubunun söylediği Türkçe ve Kürtçe şarkılara işçiler de halay çekerek eşlik etti.

.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2008 Perşembe 18:07:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yapmayın kardeşim IP: 81.213.241.xxx Tarih : 2.05.2008 20:54:16

sendika utanmadan adıyamanda işçi bayramımı kutluyo adıyamanda çalışan işçinin 250 ytl maaş aldıgını ve sigortaların yapılmadıgı 15 saat çalıştıgını görsün önce sizin dürüst degilsiniz önce o işçilerin hakını koruyon otunmazlar ama siz akıllı adıyaman işçisi salak maşa olarak kullanıldıgının farkında degil önce hakkını ara