1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da 23 Nisan şöleni

Adıyaman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın bu yılki etkinlikleri renkli gösterilere sahne oldu.

Adıyaman Valiliği önündeki Atatürk Büstü'ne çelenk koyma töreniyle başlayan etkinlikler gün boyu sürdü. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, daire müdürleri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Kurumların çelenklerini Atatürk Büstü'ne bırakmalarının ardından, Atatürk Stadyumu'nda gösteriler düzenlendi. Vali Ramazan Sodan, Jandarma Garnizon Komutanı Albay Ali Osman Salık ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tören aracıyla törene katılanları selamlamasının ardından, öğrenciler 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili şiirler okurken, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yaptı.

Törenlerde en çok ilgiyi Doruk Okulları tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen gösteriler gördü. Azerbaycan, Hindistan, Japonya ve İspanya'nın özel kıyafetlerini giyen gösteri gurubu, ülkelerin kendine has dans gösterilerini sundu. Dans gösterileri törene katılanlar tarafından büyük alkış aldı. Aynı okulun öğrencileri gösterilerini 10. Yıl Marşı ile tamamladı. Gösteriler sonrasında bu ülkelerden getirilen topraklar birleştirildi.

Törende konuşan Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Hasan Alaköse, çocukların bu ülkenin varlık sebebi olduğunu belirterek, "Geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın araştırmacı, bilinçli ve kültürlü olması, ülkenin aydınlık geleceğine güven verecektir. Gelecekte ülkeyi yönetecek olan çocuklarımız olacağı için kendilerini ne kadar çok yetiştirirlerse ülkenin geleceği o kadar yararlı olur. Sizler biz büyüklerin varlık sebebi, umudu, sevinci, yarınlara uzattığı elsiniz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 14:23:07
Güncelleme :23 Nisan 2009 Perşembe 17:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?