1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da 29 Ekim coşkusu

Adıyaman'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Atatürk Stadı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.

Adıyaman'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri, Atatürk Stadı'nda Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Ali Osman Salık ve Belediye Başkanı Necip Büyükaslan'ın vatandaşların bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende, konuşmaların ve öğrencilerin şiirler okumasının ardından halk oyunları ekibi sahne aldı.

Cumhuriyetin basit bir ibare ile halk idaresi olduğunu söyleyen Vali Ramazan Sodan, Türkiye Cumhuriyeti’nin bin bir zorluklarla kurulduğunu kaydederek, "Birinci cihan savaşının ardından, savaşın akıbetinde yurdumuz emperyalist devletlerce işgale uğramış, fakat milletimiz işgale boyun eğmemiştir. Halkımız seferberlik dediği şanlı İstiklal Savaşı ile top yekun kıyam ederek, birlik ve beraberlik içerisinde Mustafa Kemal'in önderliğinde yurdumuzu düşmanlardan çıkarmasını bilmiştir. Cumhuriyetinin kuruluşuna kadar zorluklar çeken milletimiz, çok sayıda şehit vermiştir. Ecdadımızın bize kanıyla teslim ettiği bu vatanın kıymetini bilmeliyiz. Cumhuriyet millete, millet ise Cumhuriyete aittir. İkisini birbirinden ayırmak mümkün değildir" dedi.

Tören askerler ve öğrencilerin geçişi ile son buldu. Özellikle tören alanından askerleri geçiş sırasında töreni izlemeye gelen vatandaşlar alkışlarla, Mehmetçiğin daima yanlarında olduklarını gösterdiler.

Ayrıca törene katılımın az sayıda olması gözlerden kaçmazken, törende Cumhuriyet koşusunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:03:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?