4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da AB adayı Türkiye'den insanlık dışı manzaralar

Olay, Adıyaman Fevzi Çakmak Lisesi karşısında bulunan Köylü Garajı civarında meydana geldi. Kayatepe ve Koçali köylerinden bir kaç kişinin su yüzünden tartışması kavgaya dönüştü. Olayı duyan her iki köye mensup kişiler, araçlarına binerek Köylü Garajı’na geldi. Köylüler, burada tekrar kavga etmeye başladılar. Olayın bildirilmesi üzerine gelen polis ekipleri, köylüleri sakinleştirmek için uzun süre uğraştılar. Ancak ellerine geçirdikleri sopalarla birbirlerine saldıran Koçali ve Kayatepe köylülerine, polis copla müdahale etti. Olayda 23 kişi gözaltına alındı.

Olayı duyan Koçali ve Kayatepe köylülerinden bazıları da araçlarıyla birlikte kavganın çıktığı yere gelmeye başladı. Bunun üzerine polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemleri alarak köylülerin bölgeye girmesine izin vermedi. Güçlük çıkaran köylüler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Olaylarda bir kişi baygınlık geçirdi.

Daha sonra takviye ekiple birlikte Adıyaman Emniyet Müdürü Süleyman Güleç de olay yerine geldi. Bazı vatandaşlar, polisin sert müdahalede bulunmasını Emniyet Müdürü Güleç’e şikayet ettiler. Emniyet Müdürü Süleyman Güleç, her iki köyün ileri gelenleri ile konuşarak olayları büyütmemelerini, büyütürlerse daha sert müdahalede bulunacaklarını belirtti. Ara sokaklara girmek isteyen köylüleri kordon altına alan polis, ellerindeki sopaları topladı. Köylüler daha sonra polis kontrolünde dağıldı. Koçali Köyü’nden 7, Kayatepe Köyü’nden de 4 kişinin yaralandığı olayda 200’e yakın sopa ele geçirildiği öğrenildi.

kenthaber-ajanslar
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2004 Salı 15:51:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner alacı IP: 78.186.119.xxx Tarih : 29.06.2010 15:02:10

slm kayatepe köyü adıyamnda en büyük köylerin başında yer alırr bu kavgada kayatepeliler haklı koçaliler kim oluyorda karşımızda duruyorlar