1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da doğalgaz sevinci

ADIYAMAN'DA DOĞALGAZ SEVİNCİ

Adıyaman'a önümüzdeki günlerde verilecek olan doğalgaz için vatandaşların müracaatları başladı.

29 Ekimde verilmesi planlanan doğalgaz için ilk müracaat yapıldı. Evine doğalgaz çektirmek için ilk müracaat eden Hasan Çelebi isimli vatandaş oldu.

 Adıyaman'da doğalgaz dağıtım ihalesini alan Akmercangaz Doğalgaz Ltd.Şti.firması gecikmeli de olsa gaz vermeye başlayacak. 2006 yılında ihalesi yapılan ve 2008 yılı içersinde doğalgaz verilmesi planlanan doğalgaz bir yıl gecikmeli olarak Adıyaman'a verilecek. 29 Ekim tarihinden itibaren dağıtımı yapılacak olan doğalgazı 30 yıl boyunca Akmercangaz Doğalgaz Ltd. Şti. firması verecek.

Firmanın Proje Müdürü Sait Ağar doğalgaza ilk müracaatı yapan Mehmet Akif Mahallesi sakinlerinden Hasan Çelebi'nin müracaatını kendisi aldı.

Firmanın Proje Müdürü Sait Ağar, abone başvurularının alınmaya başladığını belirterek, ilk etapta alt yapısı tamamlanan Barbaros Hayrettin, Yavuz Selim, Turgut Reis, Cumhuriyet, Mimar Sinan, Yeni Sanayi, Mehmet Akif, Karapınar ve Yeni Mahalle olmak üzere 9 mahalleye doğalgaz verileceğini kaydetti.

Sait Ağar, abone olmak için müstakil binalarda tapu fotokopisi, apartmanlarda yüzde 51 çoğunluk kararının zorunluluğu olduğunu ifade etti. Abone bağlantı bedellerinin ilk 200 metrekare için 180 dolar artı KDV, 201 metrekare ve üzeri alanlarda ise her bir 100 metrekare için abone bağlantı bedeli olarak 150 dolar artı KDV ücret alınacağını söyledi.

Doğalgazın diğer yakıtlara göre çok avantajlı olduğunu dile getiren Ağar, "Doğalgaz, kömür, linyit, fuel oille kıyaslanmayacak kadar pratik ve temiz yakıttır. Diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında hem ucuz hem de verimlidir. Doğalgaz tesisatını yeterlilik belgesi almış firma ve mühendislere yapılması güvenlik açısından zorunludur" dedi.

ADIYAMAN'DA DOĞALGAZ SEVİNCİ
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:33:01
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 14:22:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?