6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da Gül çoşkusu

Adıyaman'da, Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı seçilmesi 11 pare top atışı yapılarak kutlandı.

 
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 1973-1974 yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'nde okul arkadaşı olan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Abdullah Gül'ün 11. Cumhurbaşkanı olması nedeniyle etkinlikler düzenledi. Adıyaman Kalesi'nden 11 adet top atışı yapılırken, belediye ekipleri daha sonra içerisinde 24 Türk bayrağı olan topu gökyüzüne fırlattı. Adıyaman semalarını paraşütlü Türk bayrakları süsledi.


Adıyaman Belediyesi Halkoyunları Ekipleri'nin belediye önünde yaptığı gösteriye vatandaşlar da eşlik etti. Abdullah Gül"e hitaben Adıyaman sokaklarında afişler asıldı.


1973-1974 yıllarında Milli Türk Talebe Birliği'nde Abdullah Gül ile birlikte okuyan Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasından dolayı sevinçli olduklarını dile getirerek, "Tüm milletimizde olduğu gibi Adıyaman'da da Abdullah Gül'ün mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Hem siyasette hem de bilim adamı olarak ülkemizi, dünyayı tanıması bakımından cumhurbaşkanlığını hakkıyla yerine getireceğinden eminiz. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı seçilmesiyle ülkemizi hem içerde
hem de uluslararası alanda temsil edeceğine, dünya siyasetinde ülkenin önünü açacağına, çıtayı daha yükseklere çıkaracağına inanıyorum. Öğrencilik yıllarımızda aynı talebe birliğinde bulunduk. Abdullah Gül ile ağabey kardeş hukukumuz okul yıllarımızdan gelmektedir. Bu bakımdan da ayrı bir sevinç ve mutluluk duymamaktayım. Hayırlı olsun diyorum" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2007 Salı 23:05:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet bulut IP: 88.224.37.xxx Tarih : 1.09.2007 02:13:06
bence belediye başkanı adıyaman için bir şans. hem cumhurbaşkanı hem başbakan hemde kabinedeki bir çok bakan partideki bir çok yönetici hemde bir çok müsteşar adamın okul arkadaşı .bence adıyaman için güzel bir şans.