4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da hastaneler denetleniyor

Çelikhan Devlet Hastanesi’ne gelen Adıyaman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Emin Taş, poliklinikleri, laboratuarı ve röntgen odalarını gezdi.


Hastane Müdürü Abdurrahman Uzun ve Hastane Başhekimi Dr. Hasan Güzel’den bilgi alan Taş, "Hastanenin altyapı probleminin giderilmesi için bakanlıktan 15 milyar lira ödenek tahsis ettirdik. Bu para ile öncelikle yer altı çalışmalarını tamamladıktan sonra, arta kalan kısmı hastane çatısı için harcayacağız. Para yeterli olmazsa yine yardımcı olmaya çalışacağız" dedi.

Taş, "Yine hastaneye ultrason cihazının alınması için 50 milyar lira ödenek çıkarttık. Biyokimya cihazı için ihale yapıldı. Çok yakın bir zamanda halkın hizmetine sunacağız. Daha birkaç ay öncesinde personel yokluğundan dolayı üç beş kişinin çalıştığı Çelikhan Devlet Hastanesi’nde bugün yaklaşık 60 personel çalışmaktadır. Halkın sağlığı her şeyden önce gelir, bunun idrakinde olduğumuz için hafta sonlarında bile boş durmayarak ilçelerdeki hastanelerimizi geziyoruz. Amacımız yıllardır durma noktasına gelen denetim mekanizmasını yeniden işlek haline getirmektir. Bundan sonra bu denetim mekanizmasını daha da geniş tutacağım" diye konuştu.

ADIYAMAN (İHA) -
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2004 Salı 14:40:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?