1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da heykel sergisi

Adıyaman'da 18-24 Mayıs Müzeler Haftası kutlamaları, müze içerisinde açılan 'Boşlukta Denge' sergisi ile başladı.

18-24 Mayıs Müzeler haftası kutlamaları yurt genelinde olduğu gibi Adıyaman'da da törenlerle kutlanmaya başlandı. Müzeler haftası nedeniyle Adıyaman Müzesi içerisinde Heykel Tıraş Kaffari Kaya tarafından 'Boşlukta Denge' adlı yükselişi, zamanı ve sonsuzluğu temsil eden heykeller sergilendi. Serginin açılışını Vali Vekili Ümit Şeref Kayacan ve Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş yaptı. Heykel Tıraş sergisinin 2 hafta boyunca halka açık olacağı belirtildi.

Müzeler haftası kutlamaları kapsamında Adıyaman Müzesinde yapılan törene Vali Vekili Ümit Şeref Kayacan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Durmuş, Müze Müdürü Fehmi Eraslan ,İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Bahaddin Ünsal, Defterdar Şefik Tongal, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende Adıyaman'ın Tarihi ve Kültürel zenginlikleri hakkında konuşan Vali Vekili Ümit Şeref Kayacan, Adıyaman'ın Tarihi ve Kültürel zenginliklerinin herkes tarafından bilindiğinin altını çizdi.

Müzeler haftası kutlamaları kapsamında Dünya Miraslarına sahip çıkılması gerekildiğini belirten Müze Müdürü Fehmi Eraslan, Hasankeyf kursan edilmek üzere bizler müzemize ve Dünya miraslarımıza sahip çıkalım aksi taktirde sonucuna katlanmak zorunda kalacağız şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:20:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?