1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da kültür sanat

Adıyaman'da ressam Mustafa Erkmen'in açtığı 6. kişisel yağlı boya resim sergisi yoğun ilgi gördü.

Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ressam Mustafa Erkmen tarafından açılan kişisel sergide 59 yağlı boya eseri yer aldı. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği ve hayranlıklarını gizleyemedikleri resim serginin açılışına Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Gençlik Meclisi ve Kanaat Önderleri üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı Aydın Börü, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ve Sanatçı Mustafa Erkmen kesti. Sergi içerisindeki yağlı boya resimleri uygun fiyatlarla katılımcılara satılırken, serginin en pahalı eseri Adıyaman'ın tarihi Cendere Köprüsü'nün yer aldığı yağlı boya resmi oldu.

Adıyaman'ın tanıtımı adına açılan resim sergilerini görmekten dolayı onur duyduğunu belirten Vali Yardımcısı Aydın Börü, bu tür sergilerin faydalı olduğunu kaydetti.

Resim sergisine hayran kaldığını dile getiren Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Sanatçı Mustafa Erkmen'in sanatının yanı sıra tarihinin de iyi olduğu vurgulayarak, "Sanat bilgisi ile tarih bilgisinin yansıtıldığı bir resim sergisi açılmıştır. Adıyaman yapılan bu sergiler ve etkinliklerle sanatın merkezi haline gelmiştir" dedi.

Sergide 6 kişisel sergisini açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu ifade eden Sanatçı Mustafa Erkmen, sergiye verilen desteğin kaliteyi arttıracağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 17:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?