3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman'da kültürel miras korunmaya alınıyor

GAP Bölgesi’nde uygulamaya konulan ve kültürel mirasın geliştirilmesi için uygulanacak proje hakkında Adıyaman’daki sivil toplum kuruluşlarına ve daire müdürlerine bilgi verildi.

GAP İdaresi tarafından Bozdoğan Oteli Toplantı Salonu’nda bugün gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Adıyaman Vali Yardımcısı Mahmut Halal, daire müdürleri ve sivil toplum kuruluşları katıldı. Toplantıda GAP Bölgesi’nde kültürel mirasın geliştirilmesi için Avrupa Komisyonu tarafından verilecek hibe ile ilgi olarak katılımcılara bilgi verildi.

GAP İdaresi Proje Koordinatörü Emre Tacir, uygulanacak olan program ile bölgede yerel istihdamın arttırılması, standartların yükseltilmesi, kültürel turizmin yükseltilmesinin amaçlandığını söyledi. Program için 12 milyon Euro bütçe ayrıldığını belirten Tacir, "Bu bütçeden kar amacı gütmeyen kuruluşlar faydalanabilecek. Kar amacı gütmeyen kuruluşların küçük projeler için 30-100 bin Euro, orta ölçekli projeler için 30-300 bin Euro ve büyük ölçekli projeler için 301-650 bin Euro arasında hibe alabilirler" dedi.

ADIYAMAN-(İHA)
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2004 Pazartesi 15:01:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?