6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da Kur'an-ı Kerim ziyafeti

Adıyaman'da dünyaca ünlü hafızların katıldığı Kur'an-ı Kerim ziyafeti dinleyenleri büyüledi.


Adıyaman Belediyesi tarafından Demokrasi Parkı İftar Çadırı'nda düzenlenen Kur'an ziyafetine, İranlı hafızlar, Seyyid Hüseyin Musevi, Hamid Hızri, Davut Behmeneji, Hamid Rıza Fettahi, Golam Rıza Hatemi katıldı. İranlı Nurul Hüda Grubunun dualar ederek, okudukları Kur'an-ı Kerim vatandaşların büyük ilgisini gördü.


Belediye Başkanı Necip Büyükaslan rahmet, bereket ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın ismine yakışır bir şekilde yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, "Ramazan Ayı münasebetiyle çeşitli etkinliklere katılmak için İran'dan Türkiye'ye gelen Nurullah Hüda Grubu teklifimizi kabul ettiler. Bizleri kırmayıp Adıyaman'a kadar gelerek böylesine güzel bir geceyi bizlere yaşattılar. Biz asırlardır kardeşiz. Aramıza görünmeyen duvarları örmeye çalışanlar muvaffak olamayacaklar. Ayrı ülkelerin vatandaşları olsak bile hepimiz İslam inancına mensubuz. Aynı Rasulullah'ın ümmetiyiz. Bu kardeşlerimiz buraya kadar geldiler, zahmet buyurdular muhteşem bir atmosfer yaşattılar. Bunun için kendilerine çok teşekkür ediyorum" dedi.


Nurullah Hüda Grubu Başkanı Seyyid Hüseyin Musevi ise Adıyaman'da dini hassasiyetin çok yüksek olduğunu vurgulayarak, konukların gözlerinden dine verilen hassasiyeti hissettiğini ifade etti.


Oldukça etkileyici geçen program sonunda Belediye Başkanı Necip Büyükaslan hafızlara teşekkür ederek buket çiçek takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 11:39:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?