2
Mayıs
2024
Perşembe
ADIYAMAN

Adıyaman'da ‘Nano teknolojili' üretim

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve beraberindeki kuvvet komutanlarının, ‘Efes 2008 Tatbikatı' için gittikleri İzmir’de giydikleri ve ‘Nano teknoloji' ile yapılan kıyafetler Adıyaman'da üretililyor.

Kıyafetlerin üretimini yapan Mesel Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eray Şener, Adıyaman'daki Efekt Konfeksiyon'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sudan ve Irak ordularına da kıyafetlerini diktiklerini söyledi.

Türk modacı Arzu Kaprol'un çizdiği yeni tasarımı ile Adıyaman'daki tesislerde dikilip Türkiye genelindeki bütün birliklere dağıtılmaya başlanan kıyafetler büyük ilgi gördü. Mesel Fabrikasının Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eray Şener, Türk Silahlı Kuvetleri personelinin giyeceği ve ‘Nano teknoloji' ile yapılan kıyafetleri ürettiklerini hatırlattı. Şener, merkezi İstanbul'da bulunan, Kars'ın Sarıkamış İlçesi'nde askeri bot, İstanbul’da askeri iç giyim üretimi yapan Mesel Guruba bağlı Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Efekt Konfeksiyon’da Askeri iç ve dış giyim (kamuflaj) üretimi yapıldığını bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan aldıkları ihalelerle 1964 yılından bu yana askeri kıyafet ve bot ürettiklerini belirten Eray Şener, yaklaşık 400 kişinin istihdam edildiği Adıyaman tesislerinde yılda 1 milyon askeri kıyafet üretimi yaptıklarını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın uzun süren ARGE çalışmalarının ardından Mehmetçiğin kıyafeti en ileri teknoloji ve malzemeler kullanılarak Adıyaman da üretildiğini söyleyen Eray Şener, şöyle dedi: “Antibakteriyel özelliğe sahip yeni elbise iç giyimde dahil olmak üzere üstün Nano teknolojisi ile hazırlandı. Kumaş suya dayanıklı, yüksek mukavemetli, teri emen ancak, dışardan belli etmeyen, zor leke tutan, kırışmayan ve her şeyden önemlisi Türkiye'nin coğrafik yapısına ve bitki örtüsüne uygun renk ve desenlerde hazırlandığı için uydudan bakıldığında Mehmetçiğin arazide fark edilmesi mümkün olmayacaktır.”

DHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2008 Çarşamba 11:49:30
Güncelleme :11 Haziran 2008 Çarşamba 11:53:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?