1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da operasyonlar

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nin uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik operasyonlarında, biri kuru sıkı olmak üzere üç adet tabanca ve bir adet Kaleşnikof silah ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman'da yüklü miktarda ekilen kenevir bitkisinden elde edilen esrarın satışının yapıldığı yönünde bilgilerin alınması üzerine operasyon düzenledi. Planlı operasyonel çalışmalar kapsamında, polis ve jandarma Ekinciler köyündeki A.K, H.T, M.A.T, İ T ve M.T isimli şahısların evlerine operasyon düzenledi. Operasyonda 5 kilo 425 gram kubar esrar maddesi, 1 adet Kaleşnikof tüfek, bu tüfeğe ait 1 adet şarjör, 38 adet mermi, 1 adet kurusıkı tabanca, 4 adet kuru sıkı tabancaya ait mermi, 4 adet 9 mm çaplı tabanca mermisi ele geçirildi. Olayla bağlantılı olduğu tespit edilen A.V. ise Adıyaman'a bağlı Paşamezrası köyündeki ikametinde 1 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet şarjör ve 6 adet mermi ile birlikte yakalandı.

Olayla ilgili gözaltına alınan şahıslardan H.T dışındakilerin tutuklandığı bildirildi.
Öte yandan ekipler, Adıyaman'dan temin edilen uyuşturucu maddeleri İstanbul'a götüren kişilere Bolu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Bolu'da operasyon düzenledi. Şahısların otomobillerini durduran ve arama yapan ekipler, 17 kilo 868 gram kubar esrar maddesi, 1 adet taşıma ruhsatlı tabanca, 2 adet şarjör ve 64 adet mermi ele geçirdi. Otomobilde bulunan ve olayla bağlantısı olduğu belirtilen M.E.S., A.S., İ.D. ve T.D. isimli şahıslar gözaltına alındı. Adli mercilere çıkarılan 4 kişi mahkeme tarafından tutuklandı.

Polis ekipleri, ele geçirilen uyuşturucu maddesinin teminine aracılık ettikleri tespit edilen Şanlıurfa ili nüfusuna kayıtlı M.T. ve A.A. isimli şahısları da Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde yakaladı. Şahıslar adli merciler tarafından tutuklandı.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, uyuşturucu ticareti yapanlara aman verilmeyeceğinin altını çizdi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 15:49:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?