1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da Ramazan hazırlıkları

Adıyaman Müftüsü Mehmet Emin Avcı, yaklaşan Ramazan ayının mağfiret ayı olduğunu belirterek, yapılması gerekenleri söyledi.

Yaklaşan 11 ayın sultanı Ramazan ayı ile ilgili olarak Müftü Mehmet Emin Avcı, vatandaşları daha duyarlı olmaya çağırdı. Müftülük olarak ramazan ayı içerisinde faaliyetler gerçekleştireceklerini dile getiren Müftü Mehmet Emin Avcı, orucun önemine değindi.

Mübarek Ramazan ayına yüce Mevla'nın lütfü ile bire kere daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Müftü Avcı, toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik olarak aylık bir plan hazırladıklarının altını çizdi. Avcı, "Ramazan ayında oruç tutmak İslam dininin 5 temel esaslarından biridir. Ramazan ayının fazileti çok büyüktür. Bu ayın ilk 10 günü rahmet, 10'uncu gün ve 20'ci günleri arası mağfiret, 20'inci ve 30'uncu günleri arası ise cehennemden kurtuluş günleridir. Bu mübarek günde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır, şeytanlar zincirle bağlanır. Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammet (Sallallahü aleyhi vesellem) dünyanın en cömertiydi. Ramazan ayı geldiğinde esen rüzgarlardan daha cömertti. O halde Müslümanların ramazan ayında cömert olmaları gerekiyor. Ramazan ayında müminlerin iki sevinci vardır. Biri iftar sevinci, ikincisi ise kıyamette orucun mükafatından duyulacak sevinçtir" diye konuştu.

Sahur yemeğinin Müslümanlar'a mahsus bir ziyafet olduğunu vurgu yapan Müftü Avcı, 11 ayın sultanı Ramazan ayı süresince Eskisaray Camii'nde Hatmi Şerif ile teravih namazı kılınacağını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2008 Çarşamba 14:32:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?