1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da 'Tele Tıp' projesi

Adıyaman'da başlatılan Tele Tıp uygulaması ile kırsal bölgelerde görev yapan aile hekimleri ile hastanede çalışan uzman hekimler arasında internet aracılığı ile konsültasyon yapılarak hastanın tanı ve tedavisi düzenleniyor.

Türkiye'de ilk defa uygulanan bu proje, 5-9 Kasım 2008 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan 3. Ulusal sağlık kongresinde yerel uygulama örneği olarak sunulacak. Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Aile Sağlığı Merkezi ile 82. Yıl Devlet Hastanesi arasında kurulan internet ağ bağlantısı ile hastalar bir yıldır kardiyoloji, dahiliye, genel cerrahi, cildiye branşlarında uzman konsültasyonu yapılarak hastaların tanı ve tedavileri yapılıyor.

Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, aile sağlığı merkezine tahsis edilen ultrason cihazı ile hamile bayanların gebelik takibi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile yine internet ağ bağlantısı ile konsülte edilmeye başlandığını belirtti. Taş, bu uygulamanın ilerletilmesi ve daha etkin kullanımı için fizibilite çalışmalarının yapıldığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 13:03:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?