6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da tilki katliamı

Adıyaman Karadağ Ormanı'nda zehirlenerek öldürülen ve derisi yüzülen tilkiler daha sonra ormana atıldı. Ormanın içerisine atılan 5 tilkiden 3'ünün derisi tamamen yüzülürken, 2 tanesinin kuyrukları yüzülmüş halde bulundu. Derisi yüzülen tilkilerin görüntüleri vahşetin yüzünü ortaya koydu. 

Orman bölgesinde çobanlık yapan Kadir Atak'ın ihbarı üzerine olay yerine giden Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'ne bağlı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, vahşet karşısında şaşkınlığını gizleyemedi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Bozan, derileri soyulmuş tilkileri görünce olayla ilgili çobandan bilgi aldı. Tilki katliamının zehirlenerek yapıldığı ve derilerinin yüzülmesinin ardından yeniden ormana bırakıldığı öğrenildi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hasan Bozan, tilkilerin zehirlenerek öldürüldüğünü kaydederek, "Tarafımıza yapılan ihbar neticesinde zehirlenerek tilki avlandığını ve daha sonra derilerinin yüzüldüğü tespit edildi. Toplam 5 adet tilkiyi zehirleyerek avlamışlar. Bu olayın faillerini en kısa zamanda bulmaya çalışacağız. Bu suçu işleyenlere ilk olarak zehirle avlandıklarından dolayı mahkemeye dava açacağız. Bu suçun cezası 1 yıldan 3 yıla kadar ağır hapis cezasıdır. Bunun yanında öldürülen her tilki için 600 YTL idari para cezası verilecek. Emniyet ve jandarmayla işbirliğine girerek faillerin yakalanması için gayret edeceğiz. Geçen yıl Adıyaman'da tilki popülasyonu azaldığı için av komisyonu 2006-2007 av sezonunda tilki avını yasakladı. Bu tilkileri avlamak için ormanın değişik noktalarına zehirlen bırakılarak tilkileri derisi için zehirle avlamışlar. Avı yapan kişiler tilkileri zehirledikten sonra götürülmüş ve derisini yüzerek geri getirilip ormana bırakılmış" dedi. 

Orman bölgesinde çobanlık yapan Kadir Atak ise, tilkiler için bırakılan zehirlerin kendi hayvanlarına zarar verdiğini belirterek, "Tilkiler için bırakılan zehirler nedeniyle bizim otlattığımız hayvanlarımız telef oluyor. Çok etkin bir zehir kullandıkları için, zehri yiyen hayvanların ağızları köpük oluyor ve ölüyor. Şimdiye kadar bu zehirden dolayı 15-20 tane koyunumuz telef oldu. Veterinerde zehrin çok kuvvetli olduğunu söyledi" diye konuştu. 

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturma sürdürülüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2007 Cuma 10:30:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?