1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da tıp fakültesi

Adıyaman'da, iki özel hastane inşaatının Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne tahsisi için üniversite ile hastane yetkilileri arasında fiyat konusunda anlaşma sağlandı. 

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan'ın makamında gerçekleşen imza töreninde anlaşma sağlandı. Vali Ramazan Sodan, Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Özel Gözde Sağlık Hizmetleri Ltd.Şti. yetkilileri ve Özel Adıyaman Sağlık Hiz. Tic. ve San. A.Ş. yetkilileri anlaşma tutanaklarını imzaladı. Özel Gözde Sağlık Hizmetleri Ltd. Şti. binası ve 4 bin 753 metrekare arazinin toplam 3 milyon 377 bin TL, Özel Adıyaman Sağlık Hiz.Tic. ve San. A.Ş.'ye ait bina ve 8 bin 563 metrekare arazinin 6 bin 801 TL'ye satılması konusunda karar alındı. Tıp fakültesi için anlaşma sağlanan yerlerin kamulaştırılması için DTP'den onay çıkması beklenilecek. Üniversite daha sonra İl Özel İdare'ye ait Köy Hizmetleri'ne ait alanın bir kısmının üniversiteye devredilmesini talep edecek. 

Vali Ramazan Sodan, hastane inşaatları ile üniversite arasında anlaşma sağlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek konunun DPT'ye bildirileceğini söyledi. 

Anlaşmanın hayırlı olmasını dileyen Sodan, "Tıp fakültesinin binası için üniversite ve özel sağlık kuruluşları büyük gayret gösterdi. Tıp fakültesi hastanesinin faaliyete geçmesi daha çabuk olacaktır" dedi. 

Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz de, 2006 yılında kurulan Adıyaman Üniversitesi'nin bir yıl sonra tıp fakültesinin kuruluşunu sağladığını belirtti. Gündüz, hızlı bir şekilde kurumsallaşmaya başladıklarını belirterek "Üniversitenin kuruluşunun hemen ardından tıp fakültesinin kuruluş kanunu çıktı. Öğrenci ve asistan alımı gerçekleştirildi. İnönü Üniversitesi ile gerçekleştirilen mutabakatla öğrencilerimiz İnönü Üniversitesi'nde öğrenim görüyor" dedi. Adıyaman da özel girişimciler tarafından gerçekleştirilen iki büyük hastane inşaatının bitirildikten sonra kiralanılması ya da halı hazır aşamada kamulaştırılması fikrinin ortaya atıldığını anlatan Gündüz, şöyle konuştu: "Bu niyetle başlatılan çalışmalar neticesinde bu hastane inşaatının kamulaştırılabileceği süreci başlamış oldu. Valimiz Ramazan Sodan'ın hakemliğinde varılan mutabakat, onun huzurunda kamulaştırılma niyetinin bir aşaması tamamlanmış olacak. Valimiz, milletvekillerimiz bu projenin diğer aşamalarının da bugün olduğu gibi başarıyla sonuçlanacağını, en fazla iki yıl sonra Adıyaman'da 3. basamak sağlık hizmeti sunumunun gerçekleşeceğini umut ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 14:09:29
Güncelleme :3 Şubat 2009 Salı 15:16:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?