4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da toplu konut çalışmaları başladı

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu, TOKİ Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş ve Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, toplu konutların yaptırılacağı Esentepe Mahallesi’nde incelemelerde bulundular.

Adıyaman Valisi Hikmet Tan, Türkiye genelinde yapılan toplu konutların yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bu sene hükümetimizin gayretleri ile toplu konut çalışmaları çok hızlı ilerliyor. Konut sektörü diğer sektörlerin lokomotifi konumundadır. Toplu konut sektörünün gelişmesi ile başka sektörlerde gelişme gösterecektir" dedi. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan ise, TOKİ’nin yapacağı konutlar için Belediye’nin elinden gelen tüm imkanları seferber edeceğini ve Adıyaman’ın toplu konutlara ihtiyacının fazla olduğunu belirtti.
TOKİ Genel Başkan Yardımcısı Ercan Tıraş da, TOKİ’nin, Güneydoğu şartlarına uygun olarak Adıyaman’a konut yaptıracağını belirterek, "TOKİ tarafından Şanlıurfa’ya yapılan toplu konutların oturumlarının 100 metrekare olması ve balkonlarının küçük olmasından dolayı rağbet görmemişti. Adıyaman’a yapacağımız 600 adet konutun en küçüğünün oturumu 110 metrekare olacak ve balkonları iki kat daha büyük olacak. Adıyaman merkez, Kahta, Besni ve Gölbaşı İlçeleri’ne toplam bin 160 konut yapılacak. Gölbaşı ve Besni İlçeleri’nde temeller yarın atılacak. Adıyaman’da ise 70 gün içersinde inşaata başlayacağız. Hükümetin başlattığı 100 bin konut hedefine bu yıl sonu itibariyle ulaşacağız" dedi.

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2004 Cuma 13:05:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erkan gözel IP: 88.226.146.xxx Tarih : 1.04.2008 18:15:00

Sayın belediye başkanı Necip Büyükarslan ve sayın toki başkanı Ercan Tıraş toki'nin ragbet görülmedigini bir kalemde yazamanızı kınıyorum şahsen bu tür atılımlarınız için halkı ve yoksulları maddi imkanların az oldugu bu bölgelerde bu yapıların sizler gibi degerli büyüklerimiz tarafından yapıldıkları için önce sizlere sonrada bu yapıda emegi geçen bütün büyüklerimi tebrik eder ve teşekkür ederim her yönden halk olarak onay verdıgım bu toki yapıları kısıtlı olarak yapılmasından şıkayetlerimi ve magduriyetimizi sizlere iletmek isterim şöyleki bu tür yapıların dogu bölgelerinde daha geniş kapsamda yapılmasını rıca ederım.