1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da uluslararası sempozyum

Adıyaman Üniversitesi'nin ev sahipliği yapacağı uluslar arası sempozyum için Türkiye ve çeşitli ülkelerden bilim adamları Adıyaman'a gelecek.

Adıyaman Üniversitesi'nde uluslar arası boyutta, GAP Bölgesi'nde Doğal Kaynaklar ve Sosyoekonomi Üzerine Toprak Yönetiminin Etkileri (Effecst of Land Management on Natural Resources & Socieconomy in GAP Region) adlı sempozyum düzenlenecek. TÜBİTAK, Adıyaman Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Kyoto Doğa ve Beşeri Bilimler Enstitüsü, Tokyo Üniversitesi işbirliğinde, 12 kişilik bilimsel komite üyesi tarafından düzenleniyor.07-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek sempozyuma Almanya, Japonya, İtalya ve Türkiye'deki çeşitli üniversitelerden bilim adamları katılacak.

Organizasyon komitesi adına açıklamada bulunan Adıyaman Üniversitesi Kahta Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Gökhan Büyük, Adıyaman'ın çeşitli tarihlerde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yaptığını ve bu denli önemli bir sempozyuma da ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını dile getirerek, "Sahip olduğu değerleri ve potansiyeli ile adından sıkça bahsedilen GAP Bölgesi'nin sosyoekonomik potansiyelini ve var olan doğal kaynakların durumu, kullanımı, sorunları ve çözüm önerileri sempozyumda tartışılacak. Sempozyum bitiminde yörede arazi etüdü yapılarak, arazi varlığımız uygulamalı olarak yerinde gösterilecektir. Sempozyumda bilim adamları, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde arazi bozunumu, iklim değişikliği, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğal florası ve toprakların özellikleri, sulama teknikleri, tuzlanma, gübreleme teknikleri, alternatif bitki desenlerinden tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilme ortamları gibi yöremizin, Türkiye'nin ve dünyamızın içinde bulunduğu problemleri kapsamaktadır. Bu programın yöremize ciddi katkılar sağlayacağına inanıyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2008 Pazartesi 19:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?