1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şanlıurfa ilinden getirilerek Adıyaman'da piyasaya sürülecek esrar maddesi ele geçirdi.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapan şahıslara yönelik olarak operasyon düzenledi. Daha önceden 4 kez esrar maddesiyle yakalanan H.K., H.K. ve B.E. isimli şahısların Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde uyuşturucu esrar maddesi temin ettikleri ve esrar maddesini piyasaya sürecekleri yönünde bilgiler alınması üzerine operasyon düzenlendi.

Şahısların Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde bulunan şahıslardan esrar maddesini 02 KC .. plakalı otomobille nakledecekleri ve şahıslara Şanlıurfa ilinden esrar maddesinin satışını yapan şahısların 21 DV .. plaka sayılı araç ile öncülük edeceği tespit edildi. Bu otomobiller Adıyaman Karayolu üzerinde Şanlıurfa istikametinden Adıyaman'a gelirken polis ekipleri tarafından takibe alındı.

Adıyaman Karayolu üzerinde polis noktasına 4-5 kilometre mesafede operasyona başlatıldı. Operasyon neticesinde öncü olarak bulunan 21 DV plakalı otomobilde A.B., M.E.A. ve M.S. isimli şahıslar olduğu tespit edilmiş, şahıslarda ve otoda yapılan arama neticesi herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. 02 KC plakalı otomobilde bulunan H.K., H.K. ve B.E. isimli şahısların üzerinde yapılan aramada da herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmamış fakat otomobilde yapılan aramada otomobilin bagaj kısmında 1 adet kutu içerisinde 8 kilogram kubar esrar maddesi ele geçirildi. Olayla ilgili olarak 6 kişi göz altına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ayrıca, Adıyaman merkeze bağlı bir köyde düzenlenen operasyon neticesinde M.Z. ve S.S. isimli şahısların ikamet ve tarlalarında yapılan arama sonucu yaklaşık 8 kilogram kubar esrar maddesi ve 249 kök hint keneviri bitkisi ele geçirdi. Şahıslar, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2009 Perşembe 17:04:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?