3
Mayıs
2024
Cuma
ADIYAMAN

Adıyaman'da yazlık sinema keyfi...

Adıyaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Adıyaman Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen "Sinema Günleri", Adıyaman Demokrasi Parkı’nda Yılmaz Erdoğan’ın "Vizontele Tuuba" filmiyle start aldı.

Adıyaman’da Kültür Müdürlüğü’nün düzenlediği "Sinema Günleri" etkinliklerine Adıyaman halkı yoğun ilgi gösterdi. Organizasyon bozukluğu nedeniyle "Vizontele Tuuba" filmini izlemeye gelenler, açık havada sinema keyfini yerlere oturarak izlemek zorunda kaldı. Bedava film izlemek için Demokrasi Parkı’na akın eden seyircilerin bazıları parkta bulunan banklarda bazıları da yerde ve ayakta filmi izledi. Daha önceden hiç sinemaya gitmeyenler filmi hayranlıkla izlerken, eşi ve çocuklarıyla birlikte küçüğünden büyüğüne birçok kişi filmi meraklı gözlerle seyretti.

Adıyaman Turizm Müdürü Abdullah Güven, halkın yoğun ilgisinden memnun olduklarını ifade ederek, "Sinema günleri Adıyaman’da kültür etkinlikleri olarak toplumun ilgisini çekti. Bu etkinlik toplumda gittikçe kaybolan sinema kültürünü yerinde tutacak ve mayalayacaktır. Bu tür etkinlikler ile Adıyaman’da modern sinema salonları açılacak ve toplumumuz sinema bilincine yeniden kavuşacak" dedi. Açık havada sinema gösterimini izleyen bazı Adıyamanlılar ise, organizasyon bozukluğundan yakındı. Adıyamanlılar’a sinemayı sevdirmek amacıyla 2-8 Ağustos tarihleri arasında gösterime girecek filmler ise şunlar:

"Vizontele Tuuba, Abdülhamit Düşerken, Abuzer Kadayıf, Asmalı Konak, Atatürk, Gönderilmemiş Mektuplar, Gülüm, Hababam Sınıfı, İnat Hikayeleri, İnşaat, O da Beni Seviyor, O Şimdi Asker, Neredesin Firuze, Sır Çocukları, Yusuf ile Kenan, Rus Gelin, Propaganda, Zıkkımın Kökü ve Okul."

iha-adıyaman
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 10:00:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?