6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'da Zafer Bayramı coşkusu

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, Adıyaman Valiliği önünde düzenlenen törenle coşkulu bir şekilde kutlandı.


Adıyaman Valiliği önünde bulunan Atatürk Büstü'ne çelenk koyma töreniyle başlayan kutlamalara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen resmi geçit töreninde vatandaşlar askerleri uzun süre alkışladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Vali Halil Işık, Jandarma Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan tören aracıyla, kutlamalara katılan asker ve vatandaşları selamladı.


Kutlamalarda lise öğrencisi Fatma Senanur Özalp, 'Biri Anadolu, Biri Atatürk' isimli şiiri okudu. Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekiplerinin sunduğu folklor gösterileri izleyenlerden büyük alkış aldı.


Günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yapan Jandarma Yüzbaşı Yaşar Açıkbaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın şan ve şerefle dolu Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olduğunu bildirerek, "30 Ağustos Zaferi Türk ulusunun koşullar ne kadar ağır olursa olsun; onuru, bağımsızlığı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı seve seve gösterebileceğini bütün dünyaya anlatan, tarihte eşine az rastlanır bir destandır. Türk ulusu, 30 Ağustos Zaferi ile varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere en ağır darbeyi indirmiştir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 14:34:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?