1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADIYAMAN

Adıyaman'dan Suudi Arabistan'a

Adıyaman'da faaliyet gösteren Barteknik Körük Üretim şirketi, Suudi Arabistan'a ihracat gerçekleştirdi.

Merkezi Bursa'da bulunan Aktaş Group'un Adıyaman'daki işletmesi Barteknik, yurt dışı ihracatlarını sürdürüyor. Yurt dışına ihracat yapabilmenin mutluluğunu yaşayan şirket çalışanları, bu başarıyı ekip halinde çalışmaya bağladı.

Üretim kapasitesinin her geçen gün arttığını dile getiren Aktaş Group Yönetim Kurulu üyesi Basri Tekindağ, AKTAŞ Group'un Türkiye'de ilk hava süspansiyon körüğünü üreten şirket olduğunu ve bugün bünyesinde 9 şirketi bulunduğunu belirtti.

İhracatların belirli aralıklarla devam edeceğine dikkat çeken Tekindağ, Suudi Arabistan ihracatının ardından İran'a bir sevkıyat yapacaklarını söyledi. Açıklanan yeni teşvik yasasına da değinen Tekindağ, Adıyaman'ın 3. bölgede yer almasını haksızlık olarak değerlendirdi. Tekindağ konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yeni teşvik yasasına sanayicilerimiz haklı yere tepki gösteriyor. Adıyaman'ın teşvik yasasında Gaziantep ve Kayseri gibi büyük şehirlerin arasında yer alması istihdamı düşürür. Bölgemizde bu derece büyük şehirler varken kimse gelip Adıyaman'a yatırım yapmaz. Biz bu duruma rağmen büyümeye ve istihdamı arttırmaya çalışıyoruz."

İhracatta emeği geçen çalışma arkadaşlarına ve AKTAŞ Group Yönetim Kurulu Başkan Şahap Aktaş'a teşekkür eden işletme yöneticisi Devrim Akgün, bu başarının devamlılığı için çalıştıklarını sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 14:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?