27
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'ı kar vurdu

Adıyaman'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ağaçlar devrilirken, tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Kent merkezi başta olmak üzere özellikle kırsal bölgelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Ağaçlar devrildi direkler yıkıldı. Fatih Mahallesi'nde bir elektrik direği kar yağışına dayanamayarak devrildi.

Kent merkezinde 10 santimetreye ulaşan kar yağışı nedeniyle belediye ekipleri kaldırımları küreyerek, vatandaşların rahat yürümelerini sağlamaya çalıştı. Kart postallık görüntülerin çıktığı parklar ve refüjlerdeki ağaçların kar nedeniyle eğilmesi, belediye ekiplerinin harekete geçmesine neden oldu.

Ekipler ağaçların dalları kırılmasın diye karları temizledi. Vali Ramazan Sodan başkanlığında toplanan İl Sağlık Kurulu okulların tatil edildiğini açıkladı. Vali Ramazan Sodan, ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiğini açıklarken, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile bayanlar ve engellilerin işe gelmeyeceğini söyledi.

Okulların tatil olmasına sevinin çocuklar ise hem kar topu oynadı hem de okulların tatil olmasına sevindi. Belediye ekipleri kent merkezinde kar temizleme çalışmalarını sürdürürken kırsalda ise 174 köy yolu ve bu köylere bağlı 237 köy yolu ulaşıma kapandı. Adıyaman'da toplam 411 yerleşim birimine ulaşılamıyor.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2012 Cuma 18:43:22
Güncelleme :17 Şubat 2012 Cuma 18:45:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?