6
Mayıs
2024
Pazertesi
ADIYAMAN

Adıyaman'ı üniversite kalkındıracak

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, Adıyaman'ın sosyo-ekonomik olarak kalkınması için sahip olduğu potansiyelin iyi kullanılması gerektiğini bildirdi.


İllerin ve bölgelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında Adıyaman'ın Türkiye'deki 81 il içerisinde sondan 7. sırada olduğunu vurgulayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, toplumun bütün sorunlarına çözüm üretmenin üniversitenin asli görevi olduğunu kaydetti. Okuma-yazma bilmeyen nüfusun fazlalığına dikkat çeken Gündüz, "Adıyaman'da erkeklerin yüzde 10'u, kadınların ise yüzde 30'u okuma-yazma bilmemektedir. Toplam nüfusun yalnızca yüzde 1'i üniversite mezunudur" dedi.


Üniversitelerin asli görevlerinin toplumun sorunlarını çözmek olduğunun altını çizen Gündüz, "Toplumun bütün sorunlarını belirlemek ve bunlara çözümler üretmek, üniversitelerin asli görevleridir. Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman için bir fırsattır. Adıyaman'ın sosyo-ekonomik bakımdan az gelişmişlikten kurtulup, çok üst sıralara yükselmesini Adıyaman Üniversitesi sağlayacaktır. Bundan böyle Adıyaman'ın bütün sorunlarını üstlenecek olan üniversitemiz, bu sorunların çözümünün de doğrudan muhatabı olacaktır. Her kurum gibi üniversiteler de hem evrensel gerekleri karşılayacak işlevleri yerine getirirler, hem de içinde bulundukları toplumun temel gereksinimlerini karşılamaya yönelirler" diye konuştu.


Gündüz, Adıyaman'ın zengin bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Adıyaman zengin madenleri, petrolü, tarımsal potansiyeli ve ürün zenginliği, hayvancılık olanakları, tarihi ve turistik yapısı ve işgücü varlığı ile kalkınmaya elverişlidir. Türkiye ekonomisine başta petrol olmak üzere, tekstil ve gıda ürünleri imalatında çok ciddi katkılarda bulunmaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2007 Perşembe 12:46:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?